Stängda dörrar för uppmärksammat förhör

NYHETER

Det uppmärksammade förhöret med Donald Trumps son, Donald Trump Jr och hans före kampanjledare Paul Manafort, gällande påstådda rysslandkopplingar, är nu bestämt att hållas bakom stängda dörrar, enligt CNN

Båda två har gjort en överenskommelse med den amerikanska senaten om detta för att undvika allt för stor uppmärksamhet.

Inatt meddelade medlemmar ur amerikanska senaten att man gjort en överenskommelse med President Donald Trumps äldsta son, Donald Trump Jr och hans förra kampanjledare Paul Manafort om att hålla onsdagens förhör bakom stängda dörrar.

De båda har redan gått med på att låta sig förhöras gällande påstådda Rysslandskopplingar i samband med det amerikanska presidentvalet 2016.

En detalj som varit särskilt intressant är ett möte som ska ha skett med en rysk advokat i syfte att ta del av komprometterande information om Trumps rival Hillary Clinton.

I ett uttalande har medlemmar för senaten även sagt att man inte officelt kommer att kalla Trump Jr eller Manafort inför rätta eftersom de redan gått med på att lämna sina redogörelser men att de reserverar sig rätten att göra det om läget skulle ändras.

Åklagare begär ut mer information om mötet

Robert Mueller, som är särskild åklagare med ansvar för Rysslandsutredningen, har idag begärt ut samtliga dokument från Vita huset gällande mötet med den ryske advokaten, skriver TT.

Begäran ska bland omfatta sms, anteckningar och annan dokumentation rörande mötet.

Artikeln uppdateras

ARTIKELN HANDLAR OM