Var Trumps twitter bara ren slump?

1 av 2
NYHETER

En ren slump eller avancerat krypskytte mot republikanledaren Paul Ryan?

I Washington spekuleras det vilt om vad Donald Trump egentligen menade med ett av sina senaste tweets.

I fredags led presidenten ett svidande nederlag när han var tvungen att dra tillbaka sjukvårdsförslaget som skulle ersätta Obamacare.

Det var talman Paul Ryan som var tvungen att meddela Donald Trump att det inte fanns tillräckligt med stöd i det egna partiet för att rösta igenom Trumpcare.

På lördagen twittrade Trump en uppmaning till sina 27 miljoner följare att se Fox-programmet Judge Jeanine på kvällen.

Krävde Ryans avgång

Och de som slog på tv-showen möttes av mycket skarp kritik mot Paul Ryan och en uppmaning från den tidigare åklagaren Jeanine Pirro att avgå:

–Paul Ryan måste avgå som talman. Anledningen? Han misslyckades med att leverera rösterna för sitt sjukvårdsförslag, sa Jeanine Pirro.

Frågan är om Trumps uppmaning på Twitter var ett lömskt angrepp på sin – ännu så länge – vapendragare.

En person i presidentens närhet säger till New York Times att Donald Trump inte hade pratat med Pirro innan han twittrade och därför inte visste vad hon skulle ta upp i programmet.

Oavsiktligt

Trumps stabschef Reince Priebus var gäst i Fox News Sunday och förklarade att tweeten och Pirros krav på Paul Ryans avgång var helt oavsiktligt, skriver Washington Post.

Jeanine Pirro och Donald Trump är goda vänner sedan länge och när det stormade som värst kring honom efter den avslöjande omklädningsrum-inspelningen ville Trump själv bli intervjuad av Pirro i hennes program.

Politicos Vita huset-reporter Josh Dawsey tror inte på slumpen. På twitter skriver han syrligt:

”Trump sa till folk på Twitter att titta på Judge Jeanine. Hon började programmet med att kräva talman Ryans avgång. En slump? Jo, säkert!”

ARTIKELN HANDLAR OM