God morgon! Det här hände medan du sov

NYHETER

Börja dagen med att snabbt få koll på läget. Här är toppnyheterna från natten till tisdag den 14 februari.

Foto: Andreas Hillergren

Explosionsrisk vid stor brand i Malmö

En bilbrand i Malmö spred sig till en industrilokal – som stod i full brand under natten. Polisen spärrade av ett större område då gasflaskor i fastigheten riskerade att explodera. Släckningsarbetet pågår på morgonen.
Läs hela artikeln

Karta som visar antalet byggnader som förstörts i Aleppo.

Rapport: Ryssland bombade sjukhusen medvetet

Ryssland har hävdat att man inte bombade Aleppos största sjukhus i oktober förra året. Men en ny rapport som jämför satellitbilder har kommit fram till motsatsen – och mer därtill.
Läs hela artikeln

”Missförstånd” kan ha förstört polisutredning

Trots fulla restriktioner kunde 18-åringen läsa tidningar och titta på tv på häktet i Uppsala – i tio dagar. Nu kan utredningen om mordförsöket på en myndighetschef i Uppsala vara delvis förstörd.
Läs hela artikeln

Disney bryter samarbetet med Pewdiepie

Disney kapar affärsbanden till den svenska Youtube-stjärnan Felix ”Pewdiepie” Kjellberg. Videon där han uppmanade två män att hålla i en skylt med budskapet ”Döda alla judar” gick alldeles för långt, menar de.
Läs hela artikeln

Foto: AFP

Trudeau: Ska inte läxa upp Trump om flyktingar

Efter mötet med Donald Trump fick Kanadas premiärminister Justin Trudeau frågan om hur han såg på försöken att stänga USA:s gränser:
– Ingen kanadensare förväntar sig att jag ska komma hit och läxa upp ett annat land.
Läs hela artikeln

Trampade på snigel – tog den till veterinären

Foto: Haclinica veterinary hospital
Veterinärerna lagade snigelns skal med epoxilim.

Den lilla snigelns skal krossades under kvinnans fot. Då tog hon den till närmaste veterinär där skalet noggrant lappades ihop med lim.
Läs hela artikeln

Gör din röst hörd – gå med i vår opinionspanel

Vill du vara med och svara på Inizios undersökningar där vi tar reda på vad svenska folket tycker om olika frågor? Resultat presenteras bland annat i Aftonbladet. Det är frivilligt att svara, du är anonym och kan gå ur när du vill. Klicka här för att läsa mer och gå med!