Här är baren – där män inte får ragga

1 av 2 | Foto: Maple Bar Canberra / Facebook
NYHETER

Är du trött på jobbiga killar i nattlivet? Då har en bar i Australien kanske lösningen för dig, skriver Daily Mail.

För kvinnor som tröttnat på män som kommer med sliskiga förslag i nattlivet erbjuds nu en ny lösning på baren Maple Bar i Canberra, Australien. Enligt ställets regler finns det inte bara exempelvis en tydlig klädkod – dessutom får män inte ta kontakt med kvinnor.

Däremot får kvinnor prata med män, men då gäller strikta regler fortfarande för männen.

– Om någon har sån tur att en kvinna kommer fram och vill prata, så måste han prata med henne som om det var hans mamma, säger Mike Kadinski, barens ägare, till Daily Mail.

Klädkod anpassad för kvinnor

Han inspirerades av en bar i Sydney som har liknande regler. I lördags var det premiär för Maple Bars nya koncept. Mike Kadinski säger att poängen inte är att få män avskräckta från att prata med kvinnor.

Om en trevlig man erbjuder sig att köpa en drink till en kvinna och hon inte verkar obekväm påstår han att barpersonalen skulle tycka att det var helt okej. Även ställets nya klädkod är införd för att göra kvinnliga besökare mer bekväma.

– Det är så ofta som tjejer klär upp sig och anstränger sig jättemycket, sedan dyker det upp en kille som tror att det är okej att gå ut i t-shirt och flip-flops, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM

Australien

Sydney