Läkaren om lyxvillan: "Det var en present på min födelsedag"

1 av 3

avMary Mårtensson

NYHETER

Anhöriga anser att den 44-årige läkaren lurat deras 88-åriga faster på hennes lyxhus.

Själv uppger läkaren att de hade en relation grundad på vänskaplig kärlek och att han fick huset i födelsedagspresent.

Läkaren var sedan våren 2013 inneboende i kvinnans magnifika och gigantiska lyxvilla, värderad till 15 miljoner kronor.

För ett år sedan hamnade kvinnan på sjukhus. Då uppdagades att hon inte hade något hem att återvända till, eftersom huset hade skrivits över på läkaren som gåva hösten 2015.

Sedan dess bor kvinnan på ett äldreboende.

Hennes gode man har polisanmält läkaren och stämt honom i tingsrätten och ärendet utreds nu av polisen.

”Vänskaplig kärlek”

Den 44-årige läkaren bestrider i sitt svaromål kvinnans yrkanden och förnekar att han utnyttjat sin ställning som läkare och vän för att lura en sjuk, äldre kvinna på hennes fastighet och tillgångar.

Läkaren uppger att han fick villan såsom vän och inte som läkare och att kvinnan muntligen hade gett honom huset redan 2012, trots att han inte flyttade in som förrän året därpå.

Han såg sig som samboende med kvinnan och anser att deras relation präglades av "vänskaplig kärlek". Han förnekar att han ska ha varit hennes behandlande läkare trots att han skrev ut hennes mediciner i tre års tid.

Flera vittnen

Läkaren åberopar flera vittnen, däribland två jurister, som intygar att den 88-åriga kvinnan var vid sina sinnens fulla bruk och att det ska ha varit hennes vilja att läkaren skulle få fastigheten i gåva.

Kristian Pálffy, ett av kvinnans fem brorsbarn, säger:

– Vi anhöriga hade aldrig hört talas om läkaren förrän 2012 och då menar han att han skulle ha fått huset i gåva redan då. Det stämmer inte med vad vår faster sagt till oss.

Enligt Kristian von Pálffy ska hans faster ha erbjudit läkaren att få förtur till att köpa huset till ett förmånligt pris när hon gått bort.

Aftonbladet har vid flera tillfällen sökt läkaren för kommentar.

ARTIKELN HANDLAR OM