Ferrari

Restaurang ger rabatt till stillsamma familjer

Av: 

Malin Wigen

Föräldrar till lugna barn får rabatt.

Foto: Skärmdump SVT

NYHETER

Restaurangägaren Antonio Ferrari i Italien har infört en speciell rabatt för att få föräldrar att hålla koll på sina barn, skriver SVT Nyheter.

För att råda bot på stökiga barn på en restaurang i staden Padova i Italien, har Antonio Ferrari en speciell lösning. De föräldrar som håller ordning på sina barn får fem procent rabatt.

– Ibland har vi ungar som kör runt med charkuterivagnen som om den vore en leksaksbil. Föräldrarna bryr sig inte, säger Antonio Ferrari, till SVT Nyheter.

Hans initiativ är lite snällare mot barn än andra restauranger i Italien. På vissa restauranger är barn under fem år portade.

”Föräldrarna måste också anpassa sig”

Men alla är inte positivt inställda, till exempel förskoleläraren Luisa Marigliano.

– Barnen får inte vara i vägen för vuxna och vice versa. Vi måste fortsätta att umgås på ett naturligt sätt över generationsgränserna. Och motivationen att uppföra sig väl ska komma inifrån, inte utifrån med hjälp av en rabatt, säger hon, till SVT Nyheter.

Antonio Ferrari skulle vilja bygga upp ett nätverk av restauranger som välkomnar familjer med väluppfostrade barn.

– Vi på restaurangen försöker hjälpa till genom att snabbt ge barnen något att äta. Föräldrarna å sin sida måste förstå att barnen inte kan sitta still om lunchen varar i tre timmar. De måste också anpassa sig, säger han.

ANNONS EXTERN LÄNK

SOMMAR-REA på barnkläder – 70% rabatt på märkeskläder

Kids Brand Store

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Ferrari