Tilltänkt Trumpminister hoppar av

avStaffan Dickson

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 2

Flera republikaner i senaten stod inte bakom valet av Andrew Puzder som ny arbetsmarknadsminister.

Donald Trump uppmanades av sina egna partikamrater att dra tillbaka nomineringen.

Men på onsdagen meddelade Puzder själv att han hoppar av.

Den 8 december 2016 meddelade Donald Trump att han valt att nominera Andrew Puzder, vd för snabbmatsföretaget CKE Restaurants, till arbetsmarknadsminister i sin regering.

På onsdagen rapporterade CNN att republikaner i senaten uppmanat Trump och hans medarbetare i Vita huset att ta tillbaka nomineringen. Enligt nyhetsbyrån AP har flera republikaner uttryckt oro över att Puzder under fem år inte betalat skatt för en tidigare hushållerska som inte hade tillstånd att arbeta i USA. Puzder har även kritiserats för att ha argumenterat mot höjd minimilön, något han menar skulle skada arbetare eftersom restauranger skulle tvingas slå igen.

Flera skulle röstat nej

En källa till CNN uppger att minst 4, kanske så många som 12, av de 52 republikanska ledamöterna i senaten skulle rösta mot nomineringen av Puzder till ny arbetsmarknadsminister. För att bli godkänd skulle han ha behövt stöd av minst 50 ledamöter, enligt CNN.

Senare på onsdagen meddelade Andrew Puzder själv att han avsäger sig nomineringen. I ett uttalande till AP säger han att han är hedrad av att Donald Trump övervägt honom som ledare för arbetsmarknadsdepartementet. ”Även om jag inte kommer att tjänstgöra i administrationen har presidenten och hans kvalificerade stab mitt fulla stöd”, säger Puzder enligt AP.

HÄR ÄR TRUMPS REGERING:

Publicerad: