Trafikverket varnade för blixthalka – flera avåkningar i väst

1 av 2
NYHETER

Det var mycket halt på vägarna i stora delar av Västsverige under morgonen.

Flera avåkningar och kollisioner inträffade på bara några timmar – och Trafikverket uppmanade bilister att köra försiktigt.

Underkylt regn förvandlade vägbanorna på flera platser i västra Sverige till isbanor. Trafikverket varnade för blixthalka i Göteborg, Bohuslän, Dalsland, och Sjuhärad. Trafikanter uppmanades att anpassa körsättet och slå av på farten.

Personbil och lastbil i krock

Polisen fick in flera larm om avåkningar och olyckor under de tidiga morgontimmarna. På riksväg 40 krockade en personbil med en lastbil vid 06.45-tiden. Knappt en halvtimme tidigare körde två bilar av samma väg. Enligt polisen var det mycket halt i området.

”De uppgifter polisen fått in tyder på mycket halt väglag. Man måste därför anpassa körsätt och hastighet efter detta!”, skrev polisen på sin hemsida.

Strax efter 07 inträffade ännu en avåkning, denna gång på Paradisvägen i västra Borås.Kort därefter körde en bil av E45:an vid Vänersborg och hamnade på taket. Inga allvarliga personskador ska ha uppstått vid någon av olyckorna.

Regnigt på flera ställen

I Ljungby i Kronoberg var det också halt. Vid Odensjö larmades polis, räddningstjänst och ambulans larmats till en singelolycka runt klockan 08.

Under morgonen och förmiddagen regnade det även i västra Svealand och södra Norrland. Enligt SMHI gjorde de låga temperaturerna att vägbanorna blev hala även där.

ARTIKELN HANDLAR OM

SMHI

Olyckor