Här ger kassörskan vännerna ”rabatt”

1 av 2 | Foto: Polisens förundersökning
På övervakningsfilmerna syns hur vännerna kommer fram till 20-åringens kassa för att handla.
NYHETER

En 20-årig kassörska på en matbutik misstänks ha hjälpt sina vänner att ”handla gratis”.

Nu åtalas hon och två bekanta, skriver Eskilstuna-Kuriren.

– Jag trodde man kunde ge rabatt, säger kvinnan i polisförhör.

En 20-årig kvinna, en 26-årig man och en 30-årig kvinna åtalas nu vid tingsrätten i Eskilstuna. Anledningen är att den yngre kvinnan misstänks ha hjälpt vänner att få gratis varor i sin roll som kassörska på en stor matbutik.

På övervakningskameror från butiken syns hur kvinnans vänner lägger varor för tusentals kronor på bandet, som sedan stämplas in i kassaapparaten av 20-åringen. Men därefter plockar hon omedelbart bort de dyraste varorna från kvittot, så att det ser ut som att kunden ångrat sig i kassan.

– Jag trodde att man kunde ge rabatt, säger kvinnan i förhör.

Foto: Polisens förundersökning
Vid minst fem tillfällen anser polisen det klarlagt att kvinnan hjälpt vänner stjäla från butiken.

Kan få fängelsestraff

De misstänkta brotten ska ha begåtts under sommaren 2015. Det var butikens egna säkerhetsavdelning som upptäckte avvikelser i kassasystemet. De två misstänkta medhjälparna säger sig inte ha märkt att de fick ”rabatt” av 20-åringen. Vid minst fem tillfällen anser åklagaren det klarlagt att hon hjälpt sina vänner att stjäla från butiken.

Kvinnan åtalas för trolöshet mot huvudman – ett brott som kan ge upp till två års fängelse. Hennes två vänner åtalas för stöld. Totalt ska varor för 13 769 kronor ha stulits från butiken.

ARTIKELN HANDLAR OM

Eskilstuna

Coop

Brott