Mora

Uppgifter: Här grips huvudmannen i piratligan

Av: 

John Granlund

NYHETER

Här grips enligt Aftonbladets uppgifter huvudmannen i en liga som misstänks ha sålt piratdekoders – för miljonbelopp.

I en gryningsräd slog Nationella operativa avdelningen till mot en villa i Mora och den gripne fördes bort iklädd en huva.

– Man har spanat på mannen under en längre tid, säger en källa.

Polisen Nationella operativa avdelningen, Noa, slog tidigt på tisdagsmorgonen till mot en villa i Mora, Dalarna.

En man i 60-årsåldern greps av en handfull poliser i gryningsräden där personal från både Noa och lokal polis deltog, enligt Aftonbladets uppgifter.

En polis var uniformerad och de övriga klädda i civila kläder. De kom till platsen i tre fordon och knackade på hemma hos mannen.

”Spanat en längre tid”

Mannen fördes ut ur sin bostad iklädd en huva och sattes i en polisbil.

Enligt uppgift till Aftonbladet är den gripne huvudman i en liga som misstänks för att ha importerat och sålt utrustning för att kunna titta gratis på avgiftsbelagda tv-kanaler, så kallade piratdekoders. Verksamheten ska ha inbringat miljonbelopp.

Nyligen ska polisens utredare ha lyckats samla in så pass mycket bevis att åklagare tog beslut om att anhålla mannen i hans frånvaro.

– Man har spanat på mannen under en längre tid, bland annat har man kunnat följa hans ekonomiska transaktioner, säger en källa.

Flera ingripanden

Enligt Aftonbladets uppgifter ska polisen under morgonen även ha slagit till mot en medhjälpare, också boende i Dalarna, som varit anhållen i sin frånvaro misstänkt för inblandning i härvan. Dessutom ska polisen enligt Aftonbladets uppgifter ha identifierat ett flertal köpare av den illegala avkodningsutrustningen som också har hämtats till förhör under tisdagsmorgonen.

Vakthavande befäl vid polisen i Dalarna ville under tisdagsmorgonen inte lämna några kommentarer.

Polisens pressavdelning var också förtegen.

– Vi kommenterar inte eventuellt pågående insatser. Däremot kan vi ge mer information i ett senare skede, säger Mattias Lindholm, pressekreterare.

ANNONS

Missa inte: De nya muminmuggarna "Gul och Blå" finns nu hos Cervera – förhandsboka nu innan de tar slut!

Extern länk från Cervera

Köp här!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Mora

Dalarnas län

Brott

Noa, Nationella operativa avdelningen