Uppgifter: Media Markt på väg lämna Sverige

NYHETER

Elektronikkedjan Media Markt är på väg att lämna Sverige, rapporterar Market.

Enligt uppgifter till tidningen ska norska Expert-koncernen ta över samtliga 27 varuhus.

”Vi kommenterar inte marknadsspekulationer och rykten”, skriver det tyska ägarbolaget till Aftonbladet.

Enligt uppgifter till branschtidningen Market ska norska Expert-koncernen ta över samtliga av Media Markts 27 varuhus i Sverige. Varuhusen kommer då att skyltas om med det norska varumärket Power.
– Kontraktet är påskrivet, säger en central källa till Market.

”Förlust på nära tre miljarder”

Enligt Market ska uppgiften vara bekräftad av flera andra av varandra oberoende källor. Skälen till försäljningen ska vara ekonomiska, då den tyska detaljhandelsjätten inte lyckats slå sig in på den svenska marknaden utan i stället samlat på sig en förlust på nära tre miljarder kronor.

Presstjänsten på Media Markt i Sverige hänvisar alla frågor till Media Saturn Holding. En representant för det tyska ägarbolaget säger till Aftonbladet att det inte kommenterar spekulationer och rykten.

”Alltid florerat rykten”

”Sedan vi gick in på den svenska marknaden 2006 har det alltid florerat rykten kring framtiden för Media Markt i Sverige. Under de senaste åren har Media Markt ekonomiskt förbättrats avsevärt. Av den anledningen skulle det vara en överraskning om ryktena slutade att florera. Vi kommenterar dock inte marknadsspekulationer och rykten”, skriver Media Saturn holding i en kommentar till Aftonbladet.

ARTIKELN HANDLAR OM