Nyheter

Försvunna Birna, 20, hittad död

Av: 

Staffan Dickson

NYHETER

Försvunna Birna Brjánsdóttir, 20, har hittats död på en strand söder om Reykjavik.

Det bekräftade isländsk polis på en presskonferens under söndagen, skriver Iceland Monitor.

20-åringen har varit försvunnen sedan den 14 januari.

Birna Brjánsdóttirs kropp hittades på en strand vid fyren Selvogsviti, söder om huvudstaden Reykjavik, av besättningen på den isländska kustbevakningens helikopter. Under söndagens presskonferens sa isländsk polis att hon sannolikt mördats, skriver Iceland Monitor.

Sedan i onsdags sitter två grönländska fiskare frihetsberövade, misstänkta för mord. Båda nekar dock till brott.

Polisen misstänker att Birna mördades i en röd Kia Rio som hyrts av fiskare från det grönländska fiskefartyget Polar Nanoq. Enligt Iceland Monitor har polisen bekräftat att de hittat Birnas blod i bilen.

Under den senaste veckan har 725 frivilliga deltagit i sökandet efter Birna.

Hittade kängor

Birna Brjánsdóttir försvann i centrala Reykjavik efter en festkväll på nattklubben Hurra. Efter försvinnandet har hon setts på övervakningsbilder tagna tidigt på morgonen lördagen den 14 januari. På andra bilder tagna i samma område vid samma tidpunkt fångades även en röd bil av märket Kia.

25 minuter senare stängdes Birnas mobiltelefon av i ett område utanför Reykjavik. Även där visade övervakningsbilder en röd Kia.

På söndagen den 15 januari hittades ett par svarta Dr Martens-kängor, likadana som Birna burit på nattklubben, i hamnstaden Hafnarfjördur, omkring en mil söder om Reykjavik. I samma hamn låg den helgen fiskefartyget Polar Nanoq förtöjt, och det visade sig att den röda Kian var en hyrbil som hyrts av fiskare från fartyget. Något som gjorde att polisens misstankar riktades mot besättningsmännen.

ANNONS

MORS DAG-BUKETT; Låt våra florister hjälpa dig att uppvakta och överraska - enklare kan det inte bli!

Extern länk från Interflora SE

Beställ nu

Publisert:

LÄS VIDARE

Svenske Felix om försvunna Birna, 20: ”Chock när jag förstod”