Räddades från bergstopp – var för höga för att ta sig ned

NYHETER

De fyra killarna hade lyckats ta sig upp på Englands högsta bergstopp, Scafell Pike. Men när de skulle ned igen fick de problem – de var för påverkade av cannabis och var tvungna att räddas av polis, skriver The Guardian.

Foto: Doug Sim / Creative Commons
Scafell Pike, Englands högsta bergstopp. Den mäter 978 meter över havet. Storbritanniens högsta berg är Ben Nevis i Skottland som ligger 1344 meter över havet.

På lördagskvällen fick Cumbriapolisen ett larm från bergstoppen Scafell Pike, 978 meter över havet.

Fyra killar som tagit sig upp tillsammans kunde inte ta sig ned. Anledningen? De hade rökt cannabis och drogen gjorde så att de inte kunde röra sig ordentligt. Polisen fick larma räddningstjänst och använda sig av helikopter och ambulans för att hämta männen.

”Det finns inga ord för detta”, skriver en talesperson för Cumbriapolisen på Facebook om insatsen.

”Hör inte hemma på ett berg”

Händelsen har lett till upprörda känslor och många har på sociala medier krävt att männen själva ska få bekosta insatsen, något myndigheterna dock inte haft något intresse av.

Den lokale polischefen Justin Bibby menar att man ska tänka sig en extra gång innan man ger sig ut på tur i bergen. Och vissa saker bör man lämna hemma.

– Att dricka alkohol eller använda någon annan substans kan påverka ditt omdöme och öka risken för att något olyckligt ska inträffa. Något sådant hör inte hemma på ett berg, säger han till The Guardian.

Polisen har varit i kontakt med de fyra männen, men ingen är misstänkt för något brott.

Så påverkas du av cannabis 00:27
ARTIKELN HANDLAR OM

England

Cannabis

Narkotika