Rasrisk gör Södertäljebrand komplicerad: ”Blir kvar hela natten”

NYHETER

Det brinner i ett fryslager i Södertälje med kraftig rökutveckling som följd. Styrkor från sex stationer är på plats.

Branden startade redan igår kväll men har nu blossat upp igen och räddningstjänsten räknar med att vara på plats under hela natten samt måndagen.

– Vi har rivit en hel långsida av kåken men det är alldeles för stor rasrisk för att gå in i den, säger Ulf Sjöholm, operativ chef på Södertörns brandförsvarsförbund.

Foto: Pontus Altin
En industribyggnad brinner i Södertälje.

Rök syns över sydvästra delen av Södertälje efter att en brand i ett fryslager har fått förnyad kraft. Det är Iskuben Coldstores lager på Hantverksgatan i Hovsjö som brinner.

– Det började brinna redan igår kväll, det är komplicerat att komma åt. För tillfället har vi inte kontroll över branden, säger Ulf Sjöholm, operativ chef på Södertörns brandförsvarsförbund.

”Inte hälsosam röklukt”

Räddningstjänsten har grävt av den byggnad som brinner från övriga delar av fastigheten. Ingen spridningsrisk till övriga byggnader föreligger. Röklukten kan vara farlig.

– Den är säkert inte hälsosam, men det är egentligen bara närområdet som vi har problem med röklukten. Känner man obehag bör man gå inomhus, säger Sjöholm.

Räddningstjänsten har begärt assistans från polisen för att spärra av området för att förhindra att släckningsarbetet störs. I nuläget kommer räddningstjänsten inte att begära att ett viktigt meddelande till allmänheten skickas ut.

Stor rasrisk komplicerar släckningen

Emballage, kylvaror och isolering som tagit eld intensifierar elden.

Vid 17-tiden på söndagen är brandkåren fortfarande kvar på platsen och det brinner fortfarande ordentligt där.

– Vi har rivit en hel långsida av kåken men det är alldeles för stor rasrisk för att gå in i den, säger Ulf Sjöholm, operativ chef på Södertörns brandförsvarsförbund.

ARTIKELN HANDLAR OM

Bränder