Misstankegraden höjs för mordmisstänkta i Umeå

NYHETER

Två personer anhölls i torsdags misstänkta för mord, alternativt dråp, på en kvinna i 60-årsåldern i Berghem, Umeå.

Nu begär åklagare att de ska häktas och höjer samtidigt misstankegraden för männen till skäligen misstänkta för mord.

Höjningen grundas på de bevis som samlats in, skriver Västerbottens-Kuriren.

Foto: Läsarbild
Polis på plats där kvinnan hittats död i Berghem, Umeå.

Den rättsmedicinska undersökningen och brottsplatsundersökningen har visat att den kvinna i 60-årsåldern som hittades död i en villa i stadsdelen Berghem i centrala Umeå i onsdags har utsatts för yttre våld.

Två personer hämtades in till förhör dagen efter kvinnan hittades, skäligen misstänkta för brottet, vilket är den lägre misstankegraden. De två personerna ska på något sätt vara bekanta med kvinnan.

– Kvinnan var inte obekant med de två anhållna personerna, men vad för typ av relation som de hade, kan jag inte gå in på, sa Olle Andersson hos polisen i Västerbotten till Aftonbladet då.

Enligt uppgifter till VK har tiden då brottet misstänks ha skett ändrats till tisdagen, dagen innan kvinnan påträffades.

Åklagaren höjer misstankegraden

Enligt Västerbottens Folkblad är det två personer i 50-årsåldern som är misstänkta för mordet på kvinnan.

Personerna har förhörts under helgen och polisen har också genomfört husrannsakningar och beslagtagit olika föremål för analys. Åklagare kommer att begära dem häktade misstänkta för mord alternativt dråp, senast klockan 12 på söndagen, meddelar polisen under söndag förmiddag.

Samtidigt höjer åklagaren misstankegraden till skäligen misstänkta för mord. Höjningen grundas på de bevis som samlats in.

Häktningsförhandlingen kommer att hållas på måndag i Umeå tingsrätt.

Så många dödas varje år 00:30
ARTIKELN HANDLAR OM

Umeå

Brott