Man och kvinna misstänkt för mordet på 60-årig kvinna

NYHETER

Två personer i 50-årsåldern har häktats misstänkta för mord på en 60-årig kvinna i onsdags, skriver Västerbottens-kuriren.

De två personerna är i femtioårsåldern och ska ha varit i, eller är, ett par.

Mannen, som företräds av kändisadvokaten Leif Silbersky, nekar till inblandning i brott.

1 av 2 | Foto: PATRICK TRÄDGÅRDH

Det var i onsdags som den 60-åriga kvinnan hittades död i sitt hem i Berghem, Umeå. Enligt häktningsförhandlingar som Västerbottens-kuriren tagit del av ska det misstänkta mordet ha skett strax före 11-tiden på onsdagen.

På torsdagen anhölls två personer i 50-årsåldern, en man och en kvinna, misstänkta för inblandning i morden. De två personerna har tidigare varit ett par, och kan eventuellt fortfarande vara det.

Mannen har varit på kant med rättvisan flera gången tidigare. Han förekommer under minst 18 avsnitt i brottsbelastningsregistret och har avtjänat flera fängelsestraff, skriver VK.

Konflikt med 60-åringen

För tre år sedan skickade den nu mördade kvinnan ett brev till mannen som misstänks ligga bakom hennes död. Han hyrde då ett garage av henne och hon ville att mannen skulle tömma det på sina ägodelar.

Mannen besökte då kvinnan för att ”diskutera garaget”, skriver VK. Det hela slutade med att polis tillkallades.

Enligt samma tidning ska mannen varit i närheten av kvinnans bostad upprepade gången. Kvinnan ville inte anmäla honom, men ska ha varit rädd för honom.

En anhörig till kvinnan ska ha haft en skuld till mannen. Även efter att den anhöriga dött ska den mordmisstänkte mannen ansett att skulden skulle betalas genom att han fick tillgång till delar av huset.

”Paret” häktas

På måndagen häktades de misstänkta. Mannen på sannolika skäl misstänkt för mord och kvinnan skäligen misstänkt för mord.

Kändisadvokaten Leif Silbersky företräder den mordmisstänkte mannen. Till Aftonbladet säger han att mannen ”ställer sig helt frågande till att han skulle vara inblandad”.

– Han förnekar all inblandning i brott, säger Leif Silbersky till Aftonbladet.

– Nu kommer vi att avvakta och se vad utredningen ger, utifrån det kommer vi agera vidare.

Så många dödas varje år 00:30
ARTIKELN HANDLAR OM

Umeå

Brott