Tipsa Aftonbladet – du kan belönas med 10 000 kr

NYHETER

Har du ett nyhetstips, en bra bild eller har du fångat händelsen alla pratar om på film?

Skicka in ditt tips till Aftonbladet Tipsa – sommarens bästa film belönas med 10 000 kronor.

– Vi vill ha in många filmer från läsarna i sommar och ger en bonus till den bästa filmen, säger Aftonbladets nyhetschef Michael Poromaa.

1 av 4 | Foto: LÄSARBILD
När en vattenläcka uppstod i Gröndal utanför Stockholm var en läsare snabbt framme med kameran.
Michael Poromaa, nyhetschef på Aftonbladet.

Aftonbladets nyhetsredaktion tar emot hundratals mejl, sms, mms och telefonsamtal varje dag. Med tjänsten Tipsa kan läsarna kontakta redaktionen dygnet runt och via appen kan de följa pågående händelser och se efterlysningar från redaktionen.

– Det ska vara enkelt och säkert att lämna ett nyhetstips till oss. Genom Tipsa kan läsarna kontakta oss när som helst bara med några knapptryck, säger nyhetschef Michael Poromaa.

”Allt börjar med ett tips”

Redaktionen läser, lyssnar och tar varje dag beslut kring cirka 500 nyhetstips. Men allt blir inte snabba nyheter. Upplysningar från våra läsare kan också bli granskningar, avslöjanden eller virala tv-succéer.

– Information från våra läsare är ofta helt avgörande för att vi ska få upp ögonen för en händelse, ett avslöjande eller en bra story, och kunna berätta om det. Bra tips gör ofta skillnaden i Aftonbladets nyhetsbevakning, säger Michael Poromaa.

En nyhet behöver inte alltid vara dramatiskt. Det kan också vara en gripande berättelse, en rolig bild eller en film som berör och engagerar.

Vad är ett bra nyhetstips?

– Ett bra tips innehåller information om händelsen och platsen, innehåller uppgifter som går att kontrollera och kontaktuppgifter till den som lämnat upplysningarna. Finns det filmer eller bilder är det ett stort plus.

Färska nyhetsbilder eller filmer vill Aftonbladet publicera direkt. I appen når läsarna redaktionen snabbast och bilder eller livesändningar kan publiceras på sajten inom några minuter.

Genom att aktivera notiser för Tipsa i Aftonbladet-appen så kan läsarna dessutom få lokala efterlysningar från nyhetsredaktionen – om de befinner sig i närheten av en pågående händelse.

– Läsarna är ofta på plats ”där det händer” och kan skicka in uppgifter, bilder eller filma live långt innan vi är på plats. Det såg vi exempelvis i samband med terrordådet på Drottninggatan i Stockholm, säger Michael Poromaa.

Bra tips belönas

Aftonbladet belönar publicerade nyhetstips, filmer och bilder som du tagit eller har rätt att sälja. Vi betalar bara den som är först med tipset eller till den som har ny information.

Sommarens bästa film belönas dessutom med 10 000 kronor.

– Vi vill ha in många filmer från läsarna i sommar och ge en bonus till den bästa filmen.

Kan man vara anonym när man tipsar?

– Ja. När du kontaktar Aftonbladet är du garanterad källskydd, en grundlagsskyddad rättighet enligt Tryckfrihetsförordningen. En av våra grundlagar. Alla tips skickas krypterade och du kan alltid känna dig trygg med att din identitet är skyddad hos oss.

Vad är viktigt att tänka på?

– Om man tar bilder eller filmar är det viktigt att visa hänsyn till omgivningen. Utsätt aldrig dig själv eller någon annan för fara. Respektera polis och räddningstjänst och håll dig på behörigt avstånd. Det gäller även när du filmar eller tar bilder.

Så tipsar du Aftonbladet

Du når alltid redaktionen direkt via knappen Tipsa! i Aftonbladet-appen. Du kan också ta kontakt med oss på andra sätt.
Mejl: [email protected]
SMS/MMS: 71000
Tipstelefon: 08-411 11 11
På webben: aftonbladet.se/tipsa

Så aktiverar du pushnotiser för Tipsa i appen

Ladda ner Aftonbladets nyhetsapp från Appstore eller Google Play.
Tillåt Aftonbladet att använda positionering, platstjänster och pushnotiser.
Acceptera nyhetsnotiser från Tipsa! under din profil i appen.
Tillåt platstjänster och aktivera pushnotiser under Info i Tipsa!

Tänk på...

…att en nyhetshändelse kan vara dramatisk. Se till att du aldrig är i vägen för räddningspersonal eller polis.
…att inte utsätta dig själv eller andra för några risker.
…den personliga integriteten. Var inte för närgången utan håll dig på behörigt avstånd.

ARTIKELN HANDLAR OM