Villans fasad ser vanlig ut – men insidan är otrolig

avJonna Claesson

Ett hus i Sandefjord, Norge, ser ut som vilken vacker villa som helst på utsidan, men i annonsen beskrivs huset som ”spektakulärt”. Varför? Kolla insidan.

1 av 34 | Foto: Rune Enstad

Den omtalade villan ligger i ett lugnt och barnvänligt område i norska Sandefjord och har det mesta som en villaägare önskar sig. Stor parkliknande trädgård, dubbelgarage och kort avstånd till daghem, skolor, livsmedelsbutiker och idrottsanläggningar. Men det är inte det som gör huset attraktivt. På insidan gömmer sig ett palats med kunglig touch och beskrivs som ”en spektakulär villa” av både mäklare och arkitekter, skriver Nettavisen.

– Jag har aldrig sålt ett liknande förut. Jag var inte beredd på vad det var jag skulle få se, men det var en upplevelse. Det är helt otroligt och säljaren har gjort allting själv. Hon har stöpt alla former och figurer som finns i huset, säger mäklaren Elisabeth Øritsland Osvoll till Aftonbladet.

Foto: Rune Enstad

”Inredning värdig en kung”

Inredningsarkitekten Mai Eckhoff Morseth är också imponerad.

– Wow! Inredningen är värdig en kung. Det kanske blir lite mycket för vissa, men jag tycker det är coolt när folk går helt på sin egen stil. Här har man kört på ordentligt med stort självförtroende. Det är väldigt imponerande, säger hon till Nettavisen, och fortsätter:

– Jag gillar det. Huset är onekligen påkostat och välskött. Om det är lättsålt är jag kanske mer tvivlande till men vad vet jag. Kanske är det fler än jag som drömmer om lite kungligt vardagslyx?

Foto: Rune Enstad

”Vill inte ha folkströmning hit”

Byggnaden renoverades och byggdes om i början av 2000-talet och har ett utgångspris på 9,5 miljoner norska kronor. Trots priset har intresset varit stort.

– Det är rekordmånga som har laddat ner prospektet och bett om en visning, men alla är inte intresserade av att köpa huset utan vill mest se hur det ser ut. Däremot vill vi bara ha dem som är intresserade av att köpa huset på visning. Säljaren vill inte ha någon folkströmning hit, säger hon till Aftonbladet.

ARTIKELN HANDLAR OM

Norge

Inredning