Sköts till döds med 10 skott – var medlem i kriminellt gäng

NYHETER

24-åringen anmäldes försvunnen för två veckor sen.

I söndags kväll hittades han död i ett skogsparti i Frölunda - skjuten med tio skott, enligt uppgift till Aftonbladet.

– Vi har gjort lite fynd runt brottsplatsen, men det är inget som klarlägger något, säger Christer Fuxborg vid polisen i region Väst.

Enligt polisen är mannens identitet ännu inte fastställd.

– Vi har inte fastställt vem det kan vara. Vi har våra funderingar, men vi väntar med att kommentera tills vi är 100 procent säkra, säger Christer Fuxborg.

Enligt uppgift till Aftonbladet rör det sig om en 24-årig man som är känd av polisen sedan tidigare. Han hittades sent på söndagskvällen i ett skogsområde i Frölunda. Mannen ska ha skjutits till döds med en mängd skott. Det är oklart när exakt skjutningen inträffade.

Polisen spärrade av platsen och genomförde på måndagen en teknisk undersökning.

– Vi har gjort lite fynd runt brottsplatsen, men det är inget som klarlägger något, säger Christer Fuxborg vid polisen i region Väst.

Känd av polisen

När mannen anmäldes försvunnen för två veckor sen, var brottsrubriceringen människorov. Nu har den ändrats till mord alternativt dråp.

Mannen ska, enligt uppgift, ha tillhört ett kriminellt gäng i Frölunda och är tidigare dömd för bland annat narkotikabrott, stöld och misshandel.

Under det senaste året har området varit drabbat av flera grova mord. I september 2016, sköts en 33-årig man med automatvapen genom en bilruta på Frölunda torg. Enligt Aftonbladets källor ska 33-åringen ha varit ”en av de största gängledarna i Göteborg”.

I oktober samma år sköts två av polisen ostraffade bröder till döds i Tynnered. De två morden under hösten 2016 ska ha haft koppling till varandra.

Under våren 2017 har det varit lugnt i området, fram till att den döde mannen hittades på söndagskvällen. Det är oklart om mordet har någon koppling till de tidigare dåden.

ARTIKELN HANDLAR OM

Brott

Frölunda

Göteborg