Körde i 236 km/h – åkte självmant till polisen

NYHETER

En 21-årig man körde i 236 km/h på en 110-väg och fastnade på fartkameran. Bara några minuter senare var han tillbaka vid kameran och frågade polisen hur fort han hade kört.

– Nyfikenheten tog över, han ville se hur fort det gick, säger Martin Bjerregaard, pressinformatör vid polisen på Midt– och Vestsjælland.

Det var i torsdags som den danska polisen ställde ut en fartkamera på motorvägen vid Holbæk. Rätt som det var körde en 21-årig man förbi som en galning, vilket Ekstrabladet var först med att berätta.

Enligt polisens mätutrustning körde mannen i 236 km/h, detta på en sträcka där maxhastigheten är 110 km/h.

Enligt den danska polisen har de aldrig sett någon köra så fort.

– Under min tid med fartkontroller har jag aldrig hört talas om någon som kör så vanvettigt, säger Martin Bjerregaard, presskommunikatör vid polisen på Mitt- och västsjälland till Ekstrabladet.

Blev stoppad en timme tidigare

Däremot var det inte första gången som polisen hade kontakt med 21-åringen. Enligt polisen hade mannen fått en varning för fortkörning någon timme tidigare.

Samma patrull fick senare höra om att en person som kört i en faslig fart hade fastnat på fartkameran. För att se om det var samma person som de tidigare stoppat åkte de dit.

– Och medan de står där och tittar på bilderna kommer 21-åringen självmant dit. Han hade kört tillbaka till kameran när han förstod att han fastnat på bild för att se exakt hur fort han körde, säger Martin Bjerregaard.

Patrullen kunde identifiera mannen direkt på plats och tog körkortet på en gång, eftersom patrullen gjorde bedömningen att han ändå skulle förlora det i en rättslig prövning. Svar på hur fort han hade kört fick han på köpet.