Nya snöfall på påskafton och varning om hala vägar

NYHETER

SMHI har gått ut med en klass 1-varning för mellan fem och tio centimeter nysnö.

På fredagskvällen fick sex personer föras till sjukhus efter en trafikolycka på en glashal vägsträcka söder om Katrineholm.

– Var försiktig om du ger dig ut på vägarna, säger Nitzan Cohen, meteorolog på Foreca.

1 av 2 | Foto: Niklas Luks
Singelolycka utanför Norrköping på långfredagen. Ingen har rapporterats skadad i olyckan.

Fram till kvällen på långfredagen väntas det falla mellan fem och tio centimeter nysnö i både Örebro län och Östergötland.

SMHI varnar för hala vägar.

– Det värsta som dragit in över Stockholms-området har avtagit nu och snön drar nordost. Det som däremot händer är att det kommer frysa på under kvällen och ge hala vägar, värst är det för dem som bytt till sommardäck, säger Nitzan Cohen på väderinstitutet Foreca.

På fredagskvällen fick sex personer föras till sjukhus efter en trafikolycka med åtta fordon inblandade på riksväg 55 vid Djulö, söder om Katrineholm. Enligt polisen är det glashalt på vägen.

– Så vitt jag förstår är det inga allvarliga personskador, säger Mikael Ericsson, vakthavande befäl på polisen i Södermanland.

Nytt snöfall på lördagen

På påskafton väntas fem centimeter nysnö falla i södra Sverige under eftermiddagen och kvällen. SMHI har utfärdat en klass 1-varning för Skåne och Blekinge.

– På lördagen kommer ett nytt snöfall från sydost, men det stannar i de södra delarna av landet. Även på påskafton kan det frysa på, så oavsett, var försiktig om du ger dig ut på vägarna, uppmanar Nitzan Cohen.

Få olyckor har påverkat trafiken

Josefine Gröndahl på Trafikverket berättar att de olyckor som inträffat på långfredagen inte påverkat trafiken i stort.

– För att ha varit en påskhelg så har det inte varit mycket olyckor som påverkat trafiken och bildat långa köer. Det har varit en del avåkningar på grund av väglaget men det har inte påverkat trafikflödet, säger hon.

ARTIKELN HANDLAR OM

SMHI

Foreca

Österlen