Fritidsgården håller öppet på julafton

Fritidsgården Briggen håller öppet på julaftonskvällen. Det blir då en frizon där ungdomarna kan spela innebandy och tv-spel, eller bara ta det lugnt.

– Det är framför allt bra för de som har föräldrar eller andra släktingar som dricker för mycket, säger Johan Fridlund på Ungdomens Nykterhetsförbund.

Klockan 18 på julafton öppnar fritidsgården Briggen, i Brunflo utanför Östersund, upp för ungdomar som behöver komma hemifrån. Det är en del av nykterhetsorganisationen IOGT-NTO:s kampanj ”Vit jul”, något som Länstidningen Östersund tidigare rapporterat om.

– Det är sjunde året i rad som vi gör det här. Det har varit ett stort intresse tidigare, det kommer mellan 20 och 40 besökare varje år, säger Johan Fridlund på Ungdomens Nykterhetsförbund, UNF.

Alla är välkomna

De flesta som kommer är mellan 13 och 18 år gamla, men UNF sätter inga gränser. Alla är välkomna. Tidigare år har både yngre barn och föräldrar kommit dit.

– Jag tror att det är viktigt att ha en mötesplats även på julafton för att kunna träffa kompisar, säger Johan Fridlund.

Det blir sedvanliga fritidsgårdsaktiviteter. Brädspel, innebandy, tv-spel, filmvisning och umgänge. Alla som kommer dit bjuds på fika och får var sin julklapp.

Klockan 22 på julaftonskvällen stänger Briggen.

– Det här är någonting som jag brinner för och tycker är väldigt viktigt, så det känns bra att jobba på julafton, säger Johan Fridlund.

Publisert:

LÄS VIDARE