Amerikansk regeringssida hackad med Iran-budskap

En amerikansk regeringssida hackades under lördagskvällen.

Besökarna möttes av en bild på en blodig Donald Trump som får ett knytnävsslag och texten ”Detta är ett meddelande från Islamska republiken Iran”

Hemsidan tillhör den relativt okända myndigheten FDLP (Federal depository library program) som ska ge medborgarna gratis tillgång till myndighetspublikationer.

Besökarna på lördagskvällen möttes i stället av texten “Detta är ett meddelande från Islamska republiken Iran”.

Hackarna hade även lagt in en bild på Donald Trump som träffas av en knytnäve och blöder från munnen, uppger BNO News.

Så här såg den hackade hemsidan ut på lördagskvällen.
Så här såg den hackade hemsidan ut på lördagskvällen.

”Hackad i Guds namn av Iran Cyber Security Group HackerS ... ;). Detta är bara en liten del av Irans cyberkapacitet. Vi är alltid redo”, stod det också.

I den manipulerade bilden på Trump finns även en referens till den dödade generalen Qassem Soleimani:

”Martyrskap blev hans belöning för åratal av orubbliga ansträngningar. Hård revansch väntar för de brottslingar som har fläckat sina smutsiga händer med hans blod”.

Vem som ligger bakom dataintrånget är oklart, men enligt BNO har amerikanska tjänstemän varnat för iranska cyberattacker efter Qassem Soleimanis död.

Efter hackningen har hemsidan stängts ner är omöjlig att nå. Det är enligt BNO oklart om hackarna har kommit över federal data från hemsidan.

Daily Mail uppger att liknande hackerattacker med iranskt budskap samtidigt drabbade andra internationella hemsidor utan myndighetskoppling, exempelvis en bank i Sierra Leone och en teknikföretag i Taiwan.

Vita huset har hittills inte kommenterat hackningen.

Tidigare under lördagskvällen twittrade Donald Trump och varnade Iran för att attackera amerikaner eller amerikanska tillgångar. Han skrev att USA har valt ut 52 iranska mål som kommer att attackeras ”väldigt hårt och väldigt snabbt”.

Publisert:

LÄS VIDARE