Polisen släpper bilder på misstänkt serierepare

Av: Robert Rosén

Publicerad:
Uppdaterad:

Ungefär 700 bilar i Malmö har repats de senaste månaderna.

Polisen misstänker att det rör sig om en och samma gärningsman.

Nu har de släppt ett videoklipp på den huvudmisstänkte.

Under påskhelgen fick flera malmöiter sina bilar repade. Cirka 170 stycken anmälningar om repade bilar har inkommit till Malmöpolisen de senaste dagarna.

Sett till en längre tid tillbaka rör det sig dock om betydligt fler anmälningar än så.

– Sedan i början av februari har polisen i Malmö fått in runt 700 anmälningar gällande repade bilar över olika delar av Malmö, säger Nils Norling, presskommunikatör hos Malmöpolisen.

Skador för flera miljoner kronor har orsakats och polisen misstänker att en och samma man ligger bakom brotten.

Runt 700 bilar har repats sen februari.
Foto: Polisen
Runt 700 bilar har repats sen februari.

Misstänker samma gärningsman

– Vi misstänker att det rör sig om samma gärningsman, i alla fall i majoriteten av de här fallen, säger Nils Norling.

Varför misstänker ni att det är samma gärningsman?

– När vi tittar på de här anmälningarna kan vi se likheter på exempelvis var bilarna är repade. Det är också så att vi ser att väldigt många har skett på väldigt kort tid, i ett relativt begränsat område. Det leder oss till att tro att det rör sig om en och samma person.

Det filmklipp som nu offentliggjorts av polisen är från slutet av mars men polisen är förtegna om var i Malmö klippet kommer ifrån.

Foto: Polisen
Känner du igen mannen på bilden? Kontakta polisen på 114 14.

Vittnen saknas

– Först repas bilen som är i bild men vi har även fått in anmälningar om repade bilar längre ner på gatan vid samma tillfälle.

Av de drygt 700 anmälningar som inkommit till polisen har det kunnat konstateras att repningen av bilar uteslutande tycks ske under nattetid.

– Vi har egentligen inga vittnen alls till de här händelserna och är mycket intresserade av vittnesuppgifter. Framförallt av fler filmklipp och foton. Kanske där brott begås eller på den misstänkta gärningsmannen.

Även om man själv inte lyckats fånga brottet på bild uppmanas drabbade att höra runt med personer i sin närhet, om de har sett något.

”Vill få in all info”

– Det är absolut rekommenderat att höra runt med sina grannar eller andra personer i bostadsområdet, om det kan vara någon som fångat brottet eller gärningsmannen på bild.

På videoklippet syns mannen, som beskrivs som ”högintressant” för polisen, repa en bil.

– Vi vill veta vem mannen på bilden är. Vi är övertygade om att folk vet vem det här är, känner till saker om de här brotten och känner igen mannen. Bilderna är inte de bästa men vi är övertygade om att folk känner igen vem det här är. Vi vill få in all information om den här mannen.

Bilder eller filmklipp går att skicka anonymt till polisen men det gäller då att märka det inskickade materialet med datum, tid och plats.

ANNONS

Storsäljare

Malmö

Köp en deal, spara upp till 90%

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN