Roboten kan blanda över 500 olika drinkar

avClaes Olsson

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3 | Foto: Örebro universitet
Beställningen görs via en app.

Snart kan du låta artificiell intelligens ordna groggen.

Två utbytesstudenter vid Örebro universitet har uppfunnit en barrobot.

Det kan bli läge att lägga boken med drinkrecept åt sidan. Utbytesstudenterna Yogesh Kumar Jagadeesan och Balu Prashanth Ravichandran, från Indien, fick 10 000 kronor i budget till sitt examensarbete vid Örebro universitet. Uppdraget var att skapa en barrobot som kan blanda upp till 500 olika drinkar.

– Projektet vi fick var en utmaning, men samtidigt väldigt roligt, säger Balu Prashanth Ravichandran, från Sastra Deemed University, i ett pressmeddelande.

Nu är maskinen klar och studenterna gjorde bara av med 8 000 kronor. Hela processen är automatiserad. Beställningen görs via en app, roboten tar ett glas, blandar en drink och lägger i ett sugrör.

Finns på företagets relaxavdelning

Examensarbetet utfördes i samarbete med kontorshotellet myOffice.

– Det var en rolig idé eftersom vi har en bar på vår relaxavdelning och där tyckte vi att det kunde passa bra med en barrobot, säger företagets vd Tony Oscarsson i pressmeddelandet.

Roboten har redan använts vid ett flertal tillfällen och tanken är att drinken ska gå att beställa i förväg via appen. Och det är nog bra, för det tar åtta minuter för maskinen att blanda en cocktail.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM