Här är staden som förbjuder elsparkcyklarna

För en månad sedan dog 26-åriga Brady Gaulke till följd av en olycka på en elsparkcykel.

Nu förbjuder staden uthyrningen av fordonen.

”Det är inte rättvist för våra invånare att detta ska fortsätta”, skriver borgmästaren på sin Twitter.

Den 16 maj kraschade 26-årige Brady Gaulke med en SUV när han körde på en elsparkcykel. Tre dagar senare dog han på sjukhus.

Nu förbjuder Nashville uthyrningsverksamhet av fordonen. Borgmästare David Briley han meddelat de sju företag som hyr ut stadens cirka 4000 elparkcyklar om sitt beslut.

”Vi har sett att allmänhetens säkerhet och omkostnaderna av de skador som följer med elsparkcyklar. Det är inte rättvist för våra invånare att detta ska fortsätta”, skriver borgmästaren på sin Twitter.

En månad efter Brady Gaulkes olycka konstaterades det att han haft dubbelt så mycket alkohol i blodet som är tillåtet. Efterspelet visade att Brady Gaulke själv var ansvarig för olyckan, skriver The Tennessean.

Tweeten har fått delade reaktioner. Många skriver att de har varit irriterade på elsparkcyklarna skräpar ner och att deras förare inte kan bete sig i trafiken. Men sedan finns det de som tycker man i så fall kan förbjuda bilarna i stället.

Borgmästaren skriver att om elsparkcyklarna återkommer i framtiden kommer det vara efter en noga process, där säkerheten prioriteras.

Diskussion om förbud i Sverige

Diskussionen om elsparkcyklarnas vara eller icke-vara har varit svår att undgå i de flesta städer där de finns.

Efter att en 27-årig man dog i Helsingborg när han körde på en elsparkcykel blossade diskussionen upp i Sverige. Transportstyrelsens utredare Hans Cassepierre sa då att han inte tyckte att elsparkcyklar hör hemma i trafiken.

– Vi har tyvärr bara väntat på att det skulle komma en allvarlig olycka, och så klart är det extra tragiskt att någon omkommer, sa han då.

Nashvilles skyline.
Nashvilles skyline.
Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN