Hade borrelia – ordinerades sjukgymnastik

Publicerad:
Uppdaterad:
Ett fästingbett som visar typiska tecken på borreliainfektion. Arkivbild.
Foto: Claudio Bresciani / TT / TT NYHETSBYRÅN
Ett fästingbett som visar typiska tecken på borreliainfektion. Arkivbild.

NYHETER

Malmöbon var övertygad om att han drabbats av borrelia och ville ta ett test.

Istället fick han sjukgymnastik och värktabletter av läkare på en vårdcentral i södra Malmö.

Det slutade med hjärnhinneinflammation som orsakat allvarliga besvär som kan bli bestående.

Trots att mannen själv misstänkte att hans symtom berodde på borrelia och bad om ett test redan 2017, skickades han läkare vid vårdcentralen till sjukgymnast istället. Han ordinerades också värktabletter.

När man till slut ändå konstaterade att han faktiskt drabbats av borrelia hade bakterierna hunnit orsaka både hjärnhinneinflammation och hjärninflammation, skriver mannen i en anmälan till Inspektionen för vård och omsorg, Ivo.

”Jag har varit på tester på neurologen ett flertal tillfällen för att utreda kognitiv status. Det man har kommit fram till i dessa tester är att min kognitiva förmåga är nedsatt och prognos som säger att det kan ta upp till 5 år innan jag eventuellt kan ha full återhämtning. Dock har läkarna på neurologen också sagt att det finns en risk att jag aldrig kommer att återhämta mig helt från mina skador i hjärnan”, skriver han bland annat i anmälan.

Han berättar också att han gått från att vara en mycket aktiv och högpresterande person till att idag , två år efter första besöket på vårdcentralen, ha kraftigt nedsatt arbetsförmåga och endast kunna arbeta 25 procent.

Läs också:

ANNONS

Storsäljare

Malmö

Köp en deal, spara upp till 90%

Publicerad:

LÄS VIDARE