Huskvarna

Mannen körde i 250 km/h: ”Han hade bråttom”

Mannen i 20-årsåldern hade bråttom genom Jönköping

Av: 

Andreas Ekström

NYHETER

Polisen i Jönköping stoppade en man på E4 som körde i 250 kilometer i timmen – 160 kilometer i timmen över hastighetsbegränsning.

Anledningen var att han hade bråttom.

– Han erkände att han körde för fort, säger Christian Sörman, förundersökningsledare på Jönköpingspolisen till Jönköpingsposten.

Natten till onsdagen, strax efter midnatt, meddelade en polispatrull att de blivit omkörda på E4 vid Norrängen i Huskvarna.

– Han erkände att han körde för fort, anledningen var att han hade bråttom till en annan stad i landet, säger Christian Sörman till tidningen.

Vid köpcentret Asecs försökte polisen stoppa bilisten men han körde vidare och polisen följde efter. En kort stund senare valde föraren och stanna, då framkom det av polisens mätinstrument att föraren hade kört i 250 kilometer i timmen på en sträcka där hastighetsbegränsningen är satt till 90 kilometer i timmen, skriver Jönköpingsposten.

Förlorar körkortet

– Varje gång det sker ett förföljande måste vi ta hänsyn till trafiksituationen. Det är 90 genom och att då köra i 250 kilometer i timmes är extremt vårdslöst. Det gick som tur var bra den här gången, säger Björn Öberg, presstalesperson på polisen region Öst.

Föraren, en man i 20-årsåldern från Stockholm, är nu misstänkt för vårdslöshet i trafik. I väntan på ett formellt beslut från Transportstyrelsen har polisen beslagtagit mannens körkort.

ANNONS

Nya Mumin-muggarna med Lilla My och Stinky finns hos Cervera – förboka redan nu!

Extern länk från Cervera

Läs mer och köp här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Man gripen efter en timme lång biljakt

ÄMNEN I ARTIKELN

Huskvarna

Jönköping

Trafikbrott