Inga mer kontanter i Skånetrafikens automater

Den 30 september var sista dagen då det var möjligt att betala med kontanter i Skånetrafikens automater.
Den 30 september var sista dagen då det var möjligt att betala med kontanter i Skånetrafikens automater.

Den som köper sina tågbiljetter med kontanter kan inte längre använda Skånetrafikens biljettautomater.

Från och med den 1 oktober har möjligheten försvunnit.

– Det är en del av arbetet att stänga ner de gamla automaterna, säger Theresia Swanholm vid företagets presstjänst.

Skånetrafiken håller på att byta biljettsystem. De nya biljettautomaterna kommer att börja sättas ut i oktober och den 14 december försvinner Jojokorten.

Ett led i arbetet är att det från och med den 1 oktober längre inte är möjligt att betala med kontanter i biljettautomaterna.

– Det är en del av arbetet att stänga ner de gamla automaterna, eftersom vi ska byta till nya under hösten, säger Theresia Swanholm, vid Skånetrafikens presstjänst.

Det finns i dag 250 biljettautomater i Skåne men det är bara på nio tågstationer som det funnits möjlighet att betala med kontanter under det nuvarande biljettsystemet.

Färre än fem procent är kontantköp

– Nio av dessa 250 tar i dag kontanter. På de resterande 241 har man aldrig kunnat betala med kontanter, säger Theresia Swanholm.

Kunder som fortsättningsvis vill betala sina tågbiljetter med kontanter kommer ha kvar den möjligheten - även om köpen inte längre kan genomföras i automaterna.

– Det blir ingen jättestor skillnad för kunderna. Under fem procent av alla köp görs med kontanter. Men på vår kundtjänst och hos alla våra ombud kan man fortsätta köpa med kontanter om det är det betalningsmedel man föredrar.

De nio stationer som påverkas av förändringen är Helsingborg C, Hyllie, Hässleholm, Kristianstad, Lund C, Malmö C, Trelleborg, Triangeln och Ystad.

Publisert:

LÄS VIDARE