Öl- och whiskymässan i Uppsala går i konkurs

Fredrik Annell Berger har inga planer på att starta upp något nytt inom samma bransch.
Fredrik Annell Berger har inga planer på att starta upp något nytt inom samma bransch.

Den 18 maj försattes konsertarrangören Brink & Berger i konkurs.

Nu står det också klart att de helägda dotterbolagen inte kommer att drivas vidare av konkursförvaltaren, därmed försätts också öl- och whiskymässan i konkurs.

När konsertarrangören Brink & Berger begärde sig själva i konkurs i maj så innebar detta också slutet för dotterbolagen.

Redan i juni begärdes Parknöje i Uppsala AB, som driver Parksnäckan, i konkurs. Nu är det också klart att populära Uppsala Beer & Whisky Festival går samma öde till mötes.

– Det är jättetråkigt, så mycket kan jag väl säga, men annars är det konkursförvaltaren som ska uttala sig om detta, säger Fredrik Annell Berger, som tillsammans med André Brink drev Brink & Berger fram till konkursen tidigare i våras.

– Det var den jobbigaste tiden i mitt liv. All ovisshet och brist på information, och medarbetare som var oroliga, det var riktigt jobbigt. Idag känns det mycket bättre, jag är glad att vi ändå tog beslutet så pass tidigt som vi gjorde.

Fredrik Annell Berger tror att det kan dröja länge innan det blir några fler konserter.
Fredrik Annell Berger tror att det kan dröja länge innan det blir några fler konserter.

”För mig är det ett avslutat kapitel”

Att starta upp något nytt i samma bransch är heller inte aktuellt, i alla fall inte för Fredrik Annell Berger.

– Att jobba med evenemang är just nu helt uteslutet, för mig är det ett avslutat kapitel. Dels är ju coronakrisen inte över ännu, och dessutom tror jag att branschen kommer att se helt annorlunda ut efter det här, fortsätter Fredrik Annell Berger.

Hur menar du?
– Att börja prata om konserter och festivaler känns överhuvudtaget väldigt långt borta. Hela branschen har fått någon form av kollektiv infarkt där allt blodflöde plötsligt har stoppats. Även om man skulle släppa på restriktionerna i morgon så är det inte samma bransch som kommer finnas kvar.

Har du några andra planer?
– Jag har en juridikutbildning i grunden, så det lutar väl åt att jag kommer att satsa på detta. Sedan har jag lite andra projekt igång. Men först hoppas jag få ta det lite lugnt och ladda om batterierna. Jag har haft ganska mycket att stå i under sommaren.

Publisert:

LÄS VIDARE