Uppsala kan få en tropisk natt

Av: Magnus Jansson Klarin

Publicerad:
Uppsalaborna se ut att få njuta av en tropisk natt under helgen.
Foto: TT NYHETSBYRÅN
Uppsalaborna se ut att få njuta av en tropisk natt under helgen.

Helgen ser ut att bli extremt varm och under natten mellan lördag och söndag har Uppsalaborna också chansen att få uppleva en tropisk natt.

– Det är inte ofta det händer, säger Mikael Sjöstrand, meteorolog på Klart.se.

Under en tropisk natt sjunker temperaturen aldrig under 20 grader. Enligt meteorologen Mikael Sjöstrand är det ovanligt, men i helgen finns chansen. Åtminstone för de som håller till ute vid kusten.

– Längs med kusten ser det ut att kunna bli en tropisk natt, så den som gillar värme får passa på, säger Mikael Sjöstrand.

På fredagen ser temperaturen inte riktigt ut att nå upp till 30-strecket i Uppsala. men vädermässigt kommer det att vara soligt och med en temperatur mellan 25 och 27 grader.

– På lördag och söndag drar den riktigt varma luften upp över Uppsala igen och vi får räkna med en temperatur som når upp till, och kanske något över, 30 grader. Överlag kommer det att vara soligt, och det gäller hela länet, fortsätter Mikael Sjöstrand.

Foto: JIMMY WIXTRÖM
Meteorologen Mikael Sjöstrand manar till försiktighet i skog och mark med anledning av den extrema brandrisken.

Extremt brandrisk i slutet av veckan

Redan nu är det väldigt torrt i skog och mark, och i takt med det fina vädret kommer brandrisken att vara extrem hög framåt veckoslutet.

– Det gäller verkligen att vara försiktig när man rör sig ute i skogen.

Hur länge stannar värmen?
– Just nu är det lite oklart faktiskt, det beror lite på när det kan dra in något område med lite regnskurar. Som det ser ut nu kommer det att fortsätta vara soligt och fint med temperaturer upp mot 25 grader även inledningsvis på nästa vecka.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN