Livstidsdömd duo överklagar domar

Av: TT

Publicerad:
Polis på plats vid avspärrningen i Markaryd. Arkivbild.
Foto: Johan Nilsson/TT
Polis på plats vid avspärrningen i Markaryd. Arkivbild.

De två män som i juli dömdes till livstids fängelse för mordet på en 70-årig man i Markaryd kommer att överklaga domarna, rapporterar SVT Nyheter Småland. Försvarsadvokaterna menar att det inte är styrkt att brottet begicks av två personer.

– Det finns ingen utredning som visar att så behöver vara fallet. Vi delar inte uppfattningen att det skulle krävas två gärningsmän eller att tiden skulle varit för knapp för en gärningsman, säger Tommy Nilsson, försvarare till en av de två männen, till SVT.

Den andre mannens försvarsadvokat, Torgny Dalberg, delar den uppfattningen och kommer även han att överklaga. Överklagan ska vara inlämnad till Göta hovrätt senast den 28 juli.

Den 7 juli dömdes de två männen till livstids fängelse och utvisning efter avtjänat straff av Växjö tingsrätt för händelsen som inträffade förra sommaren. Den 70-årige mannen hittades bunden och död i skogen efter att ha varit försvunnen i tio dagar. De två männen som senare åtalades och dömdes tros ha stulit mannens Volvo och försökt ta ut pengar med mannens bankomatkort. Duon som kommer från Ukraina tog sig över Öresundsbron och efterlystes internationellt. En av dem greps vid en motorväg i Tyskland den 20 augusti och den andre i Polen i december.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN