Polisbil voltade efter lång biljakt

Föraren hotade med vapenliknande föremål

Publicerad:
Uppdaterad:

NYHETER

Flera polispatruller jagade en misstänkt Audi från Skövde till Mariestad.

Vägdramat tog slut – efter nära 50 minuter – när den flyende bilen rammade en framförvarande polisbil.

– Båda voltade. Ingen person skadades, säger Morten Gunneng, vakthavande befäl vid polisen.

Allting började när en polispatrull försökte stoppa ett fordon som körde ut från ett industriområde i Skövde vid 02.40 under natten mot onsdagen.

Eftersom bilen körde vårdslöst och vägrade stanna inleddes ett förföljande.

– Förföljandet pågår i nästan 50 minuter. Vi försöker lägga spikmatta på flera ställen men utan att det lyckas. Föraren i den här flyende bilen riktar även ett vapenliknande föremål mot förföljande polisbilar vid flera tillfällen, säger Morten Gunneng, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

150–160 kilometer i timmen

Vid 03.31 lyckas polisen få en polisbil framför den flyende bilen på E20 utanför Mariestad.

– Då rammar han den, vilket gör att båda voltar och går av vägen. Ingen skadades, varken poliser eller gärningsman, säger Morten Gunneng.

Jakten gick till stor del på småvägar.

– Hastigheterna var begränsade förutom när man var ute på lite större vägar. Som mest var det 150–160 kilometer i timmen, men det var korta sekvenser.

Man i 20-årsåldern

Föraren, en man i 20-årsåldern, greps direkt och är misstänkt för en rad brott – bland annat drograttfylleri, grovt hot mot tjänsteman, grov olovlig körning och grov vårdslöshet i trafik.

– Sedan beror det på vad vi hittar i bilen och på vad han gjorde inne på industriområdet. Det kommer nog tillkomma ett antal rubriceringar, säger Morten Gunneng.

Varför ville ni stoppa bilen från början?

– Den kom ut nedsläckt, en Audi, från ett industriområde. Det är högintressant och det är sådana bilar vi ska kontrollera. Han väckte uppseende redan från första början.

Bilen är enligt polisen inte stulen.

Publicerad:

LÄS VIDARE