Drönare

Här fiskar han i luften – med hjälp av drönare

Av: 

Claes Olsson

NYHETER

En öl i ena handen, ett fiskespö i den andra – och en drönare som håller dig svävande över sjön. Det är ett nytt koncept som ett gäng australiensare nu testat.

Det ser inte dumt ut, men nu menar myndigheter att det kan vara olagligt.

Några påhittiga män från Australien har hittat ett nytt användningsområde för drönare. I en video som de delat med sig av på sociala medier ser man hur en av männen lyfts upp av den hemmabyggda drönaren i en stol för att fiska. På huvudet bär han hjälm, men utöver det fick endast ett fiskespö och en kall öl följa med upp i luften.

Kan vara olagligt

Nu utreder landets myndighet för civil luftfartssäkerhet, CASA, om männens upptåg håller sig inom lagens ramar.

– Det är verkligen inte en förnuftig sak att göra på något sätt. Det är mycket som hade kunnat gå fel, någon hade kunnat bli allvarligt skadad, säger Peter Gibson, talesperson för CASA, till australiska ABC.

Det finns en rad lagar och regler för den som vill flyga drönare i Australien. Bland annat får man inte flyga över en plats om man äventyrar allmänhetens säkerhet. Det får heller inte riskera att skada ett annat luftburet fordon, en annan person eller någons egendom.

Om man bryter mot dessa lagar riskerar man böter på över 10 000 australiska dollar, enligt Peter Gibson. Det motsvarar omkring 65 000 svenska kronor.

ANNONS EXTERN LÄNK

Minska risken för smittspridning under vintersäsongen; munskydd, hudvård och vitaminer hos MEDS

Meds

Publisert:

LÄS VIDARE

Man flög drönare vid Arlanda – greps

ÄMNEN I ARTIKELN

Drönare

Fiske

Fiskar

Australien

Öl