Varg rymde från park – hoppade över 4 meter högt stängsel

En nyinflyttad varg rymde från Orsa rovdjurspark på lördagsmorgonen.

I jakt på friheten tog sig vargen över ett fyra meter högt elstängsel och en stor sökinsats inleddes efter vargen som senare påträffades och avlivades.

– Det är en jävla olycka detta, säger anläggningschefen Johan Sares.

Det var på lördagsmorgonen som en nyinflyttad varg tog sig över ett fyra meter högt stängsel på Orsa rovdjurspark och rymde.

– Vi tror att det hände vid 08.30-tiden. Det var en gäst som larmade efter att den sett vargen utanför stängslet, berättar anläggningschefen Johan Sares.

Sågs i slalombacke

Under morgonen sågs vargen till i en slalombacke i närheten av parken.

Efter att parken konstaterat att vargen var borta larmades både polis och länsstyrelsen, som under dagen sökt efter den försvunna varghanen.

Under eftermiddagen påträffades vargen omkring en mil från anläggningen och avlivades uppger Johan Sares.

Vargen anlände nyligen till rovdjursparken från en annan djurpark i södra Sverige och var satt i ett eget hägn för att vänja sig vid sitt nya hem.

Kring stängslet har blodspår påträffats, vilket tyder på att vargen var skadad.

”Gått match mot stängslet”

För Johan Sares är det helt ofattbart hur vargen lyckades ta sig över det fyra meter långa stängslet, som är förstärkt med strömförsedd taggtråd ovanpå.

– Den måste verkligen ha gått en riktig match mot stängslet. Vi har haft vargar här i flera år och detta har aldrig hänt tidigare. Vi har ingen aning om hur den lyckats, men förmodligen har den varit stressad och vilsen efter resan hit.

– Det är verkligen en jävla olycka detta, konstaterar Johan Sares.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN