Wolfgang Hansson om attacken i Kabul

DAILY ”Värsta tänkbara scenario”

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify
 
Eller ⬇️ Klicka på Lyssna-knappen

Över 100 personer dödades och minst 150 skadades i terrorattacken i Afghanistan. I flera dagar har det varnats om att terrordåd kan komma att ske kring flygplatsen i Kabul.

De flesta som drabbades var civila afghanska medborgare. Många befann sig runt flygplatsen i förhoppning om att kunna ta sig ut ur landet och fly undan från talibanerna.

USA kommer alltså fortsätta med evakueringen ur Afghanistan och Biden står fast vid att de ska vara klar till den sista augusti. Biden har också lovat att hämnas attackerna, som IS har tagit på sig.

Vi försöker reda ut lite av allt som hänt i det här avsnittet av Aftonbladet Daily.

Gäst: Wolfgang Hansson, utrikespolitisk kommentator på Aftonbladet.

Programledare: Jenny Ågren.

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify

Aftonbladet Daily är daglig podcast som sammanfattar och fördjupar aktuella nyhetshändelser och samtidsfenomen. Varje vardag intervjuar vi experter och reportrar för att ge en lite större bild av de nyheter som dominerar flödet.

Avsnitten släpps klockan 04.00 varje morgon och man kan prenumerera i alla podcast-appar som till exempel Podcaster, Spotify eller Acast. Om man följer Aftonbladet i sin smarta högtalare kan man dessutom få Aftonbladet Daily direkt i sitt nyhetsflöde. Aftonbladet Daily görs av Olivia Svenson och Jenny Ågren.

 
Prenumerera på Aftonbladet Daily:
 På iTunes
 På Acast
 Spotify
 Via RSS


Mer från Aftonbladet Daily


Publisert:

LÄS VIDARE