Flera personer skadade efter knivdåd i Norge

Publicerad 2022-05-20

Flera personer har skadats efter ett knivdåd i Norge.

En person är allvarligt skadad.

Den misstänkta gärningsmannen har gripits.

Vid 08.47 meddelade den norska polisen att flera personer skadats efter en knivskärning i Numedal. Polisen hanterade ärendet som en Plivo-incident (pågående dödligt våld).

Strax efteråt skrev det sydöstra polisdistriktet på Twitter att det rörde sig om tre skadade personer. En person ska ha blivit allvarligt skadad i samband med händelsen. ”Vi jobbar med att få mer översikt” meddelade polisen samtidigt.

Vid kvart i tio meddelade polisen att man lyckats gripa den person som man misstänker har genomfört knivdådet.

”Djupt tragiskt”

Till norska Dagbladet säger Håvard Revå, chef på Kongsberg polisstation att händelsen har inträffat utomhus. Enligt honom är skadeläget på personerna som inte är allvarligt skadade oklart.

Detaljerna kring knivdådet är fortfarande oklara.

Enligt ett vittne som har pratat med norska TV2 ska händelserna ha utspelat sig i närheten av en butik.

Kommunchefen Jan Gaute Bjerke har i en intervju med VG sagt att kommunen håller på att sätta in en krisstab efter händelserna.

– Det är förstås en djupt tragisk händelse när något sådant händer, säger han bland annat.

Skedde vid buss

Dagbladet har även pratat med Åge-Christoffer Lundeby, kommunikationschef på bussföretaget Vy, som säger att två av deras busschaufförer och flera passagerare blev vittnen till händelsen.

– Så vitt jag vet är de inte direkt berörda. Jag kan bekräfta att två av våra bussar var i närheten när händelsen inträffade, säger han.

Under förmiddagen bekräftade polisen i ett pressmeddelande att den misstänkta gärningsmannen och en av de skadade har en relation till varandra.

Enligt TT är ett av offren mannens fru, som nu vårdas för livshotande skador. Han hade ett kontaktförbud mot henne då han misstänks ha misshandlat henne vid tidigare tillfällen.

Två av de skadade har förts till sjukhus med ambulanshelikopter.

En av de skadade personerna är den misstänkta gärningsmannen.

– Vi jobbar just nu med att få en överblick över händelsen och kan därför inte ge mer information i nuläget, säger polisinspektör Odd Skei Kostveit i pressmeddelandet.

Ämnen i artikeln