Magdalena Andersson vägrar svara om V i regering

Uppdaterad 2022-08-19 | Publicerad 2022-08-17

Nooshi Dadgostar är tydlig med att V kommer kräva ministerposter i Magdalena Anderssons regering.

Men när statsministern pressas om frågan är beskeden betydligt dunklare.

– Nu ska väljarna först få säga sitt.

Under debatten kom ett tydligt besked från Nooshi Dadgostar att V kommer att kräva ministerposter för att stötta Magdalena Andersson som statsminister.

– Självklart, det är ett absolut krav, sa Dadgostar.

När Magdalena Andersson efter debatten får frågan om V är välkommen i hennes regering svarar hon:

– Det är ju roligt att det är många som vill sitta i min regering. Men med det sagt, nu ska väljarna få säga sitt och sen får vi ta ansvar för det valresultatet.

”Det är ju roligt att det är många som vill sitta i min regering”, säger Magdalena Andersson.

”Bekymmersamt vifta med PKK-flaggor”

– Själv tycker jag det är lite bekymmersamt att vi har sett riksdagsledamöter för Vänsterpartiet som nu i sommar har suttit och viftat med flaggor från terroriststämplade organisationer. Det är ju inte så bra för regeringsdugligheten, fortsätter hon.

Men du stänger inte dörren för Vänsterpartiet i din regering?

– Jag säger att det där är inte så bra för regeringsdugligheten. Men jag har varit tydlig med att jag dragit upp en röd linje, vi ska inte samarbeta med Sverigedemokraterna.

Är V välkomna i din regering?

– Först ska vi få ett valresultat. Men jag ska säga att det är bekymmersamt att vi har sett riksdagsledamöter som viftat med PKK-flaggor.

Kommenterar skattebråket: Lågt

Under debatten rök Magdalena Andersson och Ulf Kristersson ihop när fastighetsskatten kom på tal. Andersson anklagade M-ledaren för att ljuga om att S vill återinföra den.

– Det sa Moderaterna 2014, det gjorde vi inte, de sa det 2018, det gjorde vi inte. Jag tycker att det är lågt och inte så statsmannamässigt att köra samma gamla visa igen, för det kommer inte hända den här gången heller, säger Andersson.

Är det ett löfte?

– Vi är oerhört tydliga med att vi inte kommer att höja skatten på fastigheter.