Digital Inn räddas av konkurrenten – Uppsalabutiken räddas

Digital Inns butik på Dragarbrunnsgatan ser ut att bli kvar.
Digital Inns butik på Dragarbrunnsgatan ser ut att bli kvar.

Den 22 april försattes Apple-återförsäljaren Digital Inn i konkurs och butiken i Uppsala tvingades stänga. Nu ser det ut som att butiken kan bli kvar – trots allt.

– Vi tror mycket på Uppsala, säger Jonas Vikander, vd för MacRent, som tar över konkursboet.

Den 22 april valde de nyblivna ägarna Ambia Trading Group AB, som också äger Teknikmagasinet, att försätta Apple-återförsäljaren Digital Inn i konkurs. Vilket Aftonbladet tidigare har rapporterat om.

“Mot bakgrund av de omständigheter som föreligger, där verksamheten i Digital Inn sedan en tid står stilla och där coronavirusets effekter omöjliggör normal drift, bedömer styrelsen att konkurs nu tyvärr är den enda vägen”, skrev ägarna Ambia i ett pressmeddelande i samband med att konkursansökan skickades in och butiken i Uppsala stängdes.

Konkurrenten tar över – och räddar Uppsalabutiken

Men nu ser det ut som att butiken i Uppsala, och de anställda, räddas kvar. På tisdagen blev det nämligen klart att konkurrenten MacRent köper upp Digital Inns konkursbo.

– Vi tar ett naturligt steg framåt genom att ta över Digital Inns aktier i det helägda dotterbolaget, säger Jonas Vikander, vd för MacRent, som är förhoppningsfull att butiken i Uppsala kommer att kunna leva vidare efter övertagandet.

– Det är ännu inte helt klart hur det blir med butiken i Uppsala. Det är först idag som vi har kunnat inleda förhandlingar med hyresvärden. Men vi tror mycket på Uppsala som stad, och personalen i Uppsala har gjort ett väldigt bra jobb.

Kan det bli aktuellt med en butik på någon annan plats i Uppsala om det inte löser sig med nuvarande hyresvärdar?
– Ja, det är inte alls omöjligt.

Digital Inn var, innan konkursen, en av Sveriges ledande Apple Premium Reseller (APR) med omkring 130 anställda och åttabutiker runt om i Mälardalen.

Publisert:

LÄS VIDARE