Rosengård

Flera anlagda bilbränder under helgen

Av: 

Omni-Aftonbladet

Illustrationsbild.
Illustrationsbild.

NYHETER

Redan på lördagskvällen hörde flera personer av sig till polisen i Malmö efter att ha hört en kraftig smäll på Persborg, skriver Skånska Dagbladet.

När räddningstjänst och polis anlände till platsen fann de en bil i full brand på en parkering på Västra Kattarpsvägen i Rosengård.

Larmet kom klockan 20.30 på lördagskvällen. Efter att branden släckts kunde polisen konstatera att branden inte föregåtts av någon explosion – men också att den inte startat av sig själv.

– Branden misstänks vara anlagd. Det har aldrig varit någon explosion utan snarare däcken som exploderat i samband med branden som då skapat en kraftig smäll, säger Jimmy Modin vid polisens ledningscentral till tidningen.

Senare under natten mot söndag brann ytterligare en bil i området. Klockan 03.37 kom larm om ett fordon som brann på Hårds väg. En polispatrull konstaterade att ett fordon brann och ytterligare en bil var skadad. Även där tros branden vara anlagd.

Larm

Även utanför Hässleholm tros en bil ha stuckits i brand natten mot söndag. Larm kom klockan 01.56 om en bilbrand på Hässleholmsvägen i Vittsjö.

Ingen var på söndagsmorgonen ännu gripen som misstänkt för dåden. Det finns inga uppgifter om personskador.

Ett dygn innan, natten mot lördag, brann en personbil på Voughts väg i Rosengård. Det larmet kom klockan 03.13. Två bilar rapporteras ha förstörts i vad som rubriceras som skadegörelse genom brand.

ANNONS

Nu kan du fynda bland Muminmuggar till rabatterade priser hos Nordic Nest!

Extern länk från Nordic Nest

Gå till butiken

Publisert:

LÄS VIDARE

Bilbrand på Rosengård: "Höga smällen inte en explosion" - P4 Malmöhus

ÄMNEN I ARTIKELN

Rosengård

Malmö

Skadegörelse

Bränder

Försäkringar

Brott

Bilar