Utpekad torped redan eftersökt för andra brott

Han eftersöks för mordförsöket på advokat Henrik Olsson Lilja, enligt Aftonbladets uppgifter.

Mannen i 40-årsåldern var sedan tidigare häktad i sin utevaro – misstänkt för ett annat brott.

– Vi har ingen gripen, säger åklagare Lucas Eriksson om utredningen.

Toppjuristen som greps och anhölls i fredags är den enda som polis och åklagare frihetsberövat i ärendet kring skjutningen av Henrik Olsson Lilja.

Men under tisdagen kunde Aftonbladet avslöja att en utpekad man var intressant för utredningen, och misstänktes vara den som hållit i vapnet.

Enligt Aftonbladets uppgifter ska man ha koncentrerat spaningen till en ort i Mellansverige – utan att ha lyckats gripa någon.

Mannen i 40-årsåldern är sedan tidigare dömd vid ett flertal tillfällen – och var sedan tidigare även eftersökt.

Han skulle ha infunnit sig vid Stockholms tingsrätt för en förhandling i fredags, men uteblev, vilket Dagens Juridik först skrivit.

Enligt handlingar från tingsrätten har mannen i 40-årsåldern häktats i sin utevaro på sannolika skäl misstänkt för brotten som förhandlingen avsåg.

Åklagare Lucas Eriksson vill inte kommentera uppgifterna kring häktningsbeslutet.

Man vill i nuläget heller inte gå ut med fler detaljer eller signalement kring utredningsläget eller kommentera om någon misstänkt finns i ärendet.

Inte heller advokaten som företrätt mannen i 40-årsåldern vid det senaste åtalet vill kommentera varför hans klient inte infann sig i rätten i fredags.

– Jag har inga kommentarer till den frågan, säger advokaten.

Han vill heller inte uppge om polisen varit i kontakt med honom om mordförsöket på Henrik Olsson Lilja.

Gå med i vår opinionspanel

Vill du vara med och svara på Inizios undersökningar där vi tar reda på vad svenska folket tycker om exempelvis samhällefrågor och politik? Resultat presenteras bland annat i Aftonbladet. Det är frivilligt att svara, du är anonym och kan gå ur när du vill. Klicka på länken för att anmäla dig.

Publisert:

LÄS VIDARE