Illustrationsbild.
Foto: Christine Olsson/TT / TT NYHETSBYRÅN
Illustrationsbild.

Laszlo petas från politiska uppdrag efter inlägg

Av: 

Omni

Publicerad:
Uppdaterad:
Illustrationsbild.
Foto: Christine Olsson/TT / TT NYHETSBYRÅN
Illustrationsbild.

NYHETER

SD-politikern Jenny Laszlo, som sitter i kommunfullmäktige i Vallentuna, hoppar av sina politiska uppdrag efter att ha skrivit inlägg på Facebook där hon hänvisar till antisemitiska källor. Det uppger partiets presstjänst till Omni.

”Den här typen av åsikter går helt emot det partiet står för, och är något vi tar på stort allvar. Med anledning av de uppgifter som kommit oss tillkänna har vi pratat med personen ifråga, och tillsammans kommit överens om att det bästa vore att hon avsäger sig samtliga politiska uppdrag och inte längre företräder Sverigedemokraterna”, skriver Fredrik Lindahl, distriktsordförande för SD i pressmeddelandet.

Laszlo hänvisade till propaganda av förintelseförnekare och antisemiter på sin Facebook-sida, skriver tidningen Expo. Hon tycker att hon tillför ”nyans” till beskrivningen av andra världskriget.

”Och nej, jag höjer inte Hitler, jag tillför nyans. Han älskade djur, ville rädda sina landsmän som systematiskt avrättades på ockuperad mark”, skrev Laszlo i ett inlägg.

Publicerad:

LÄS VIDARE