Pakistan: Indien planerar attack

Av:  TT TT-AFP

Pakistans utrikesminister Shah Mahmood Qureshi. Arkivbild.
Pakistans utrikesminister Shah Mahmood Qureshi. Arkivbild.

Pakistan påstår att Indien planerar en attack mot landet, med hänvisning till underrättelseinformation.

Men Indien tillbakavisar uppgifterna och kallar dem oansvariga och orimliga.

Pakistans utrikesminister Shah Mahmood Qureshi uppger att regeringen har pålitlig underrättelseinformation som visar på att Indien planerar en attack mot Pakistan senare i april.

– Vi har trovärdig underrättelseinformation om att Indien har en ny plan och att det finns risk för en ytterligare attack mot Pakistan. Enligt vår information kan den inträffa mellan den 16 och 20 april, säger Qureshi enligt AFP.

Enligt Qureshi har ambassadörer för de permanenta medlemmarna i FN:s säkerhetsråd i Islamabad informerats om "planen" för två dagar sedan. Qureshi uppger att Indien planerat attacken i syfte att öka den diplomatiska pressen på Pakistan.

Samtidigt tillbakavisar Indien Pakistans anklagelse. Raveesh Kumar, talesperson för Indiens utrikesdepartement, skriver på Twitter att uppgifterna är "oansvariga och orimliga".

Spänningarna mellan de två länderna har blossat upp på nytt efter den självmordsattack som dödade 40 medlemmar ur Indiens paramilitära säkerhetsstyrkor i Kashmir i februari. Den militanta islamistgruppen Jaish-e-Muhammad har sagt sig ligga bakom dådet.

Kashmir har varit uppdelat mellan Indien och Pakistan sedan länderna blev självständiga från Storbritannien 1947. Både Indien och Pakistan gör anspråk på hela territoriet.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN