EU-valet 2019

Moderatledningen om gruppsexskämtet: ”Totalt omdömeslöst”

Av: 

John Granlund

NYHETER

Moderatledningen gick tidigare i veckan ut med kritik mot Emilie Pilthammar (M) efter hennes utspel om sexofredanden inom SD.

I natt publicerade hon ytterligare ett inlägg i samma debatt – ett gruppsexskämt som nu får ytterligare kritik från M-ledningen.

– Hennes tilltag är totalt omdömeslöst, säger partisekreteraren Gunnar Strömmer i en kommentar.

Emilie Pilthammar står som vice kommunstyrelseordförande i centrum för maktsamarbetet mellan Sverigedemokraterna och Moderaterna i Sölvesborg.

I veckan gick hon ut och försvarade Sverigedemokraternas EU-valskandidat Peter Lundgren som utreds misstänkt för sexuellt ofredande efter att ha hållit fast och tagit en kvinnlig partikamrat på brösten.

”Jag hade aldrig anmält det för jag ser inte problemet från början. Fulla folk har de flesta hanterat någon gång.”, skrev Emilie Pilthammar på sin blogg i onsdags.

Utspelet fick Moderaternas toppnamn Elisabeth Svantesson att gå i taket. På Twitter skrev Svantesson, som är 2:a vice partiordförande och sitter i partistyrelsen:

”Häpnadsväckande uttalande om sexuella trakasserier från Pilthammar i Sölvesborg. Ett uttalande som helt enkelt inte hör hemma inom Moderaterna.”

Bara dagar senare hamnade Emilie Pilthammar i sökarljuset på nytt – när hon i natt publicerade en bild med Peter Thyrén (SD), ordförande i kultur- och fritidsnämnde och Niklas Joelsson (M), ordförande i barn- och utbildningsnämnden, där de skämtar om att ha gruppsex med varandra.

”Känsliga och lättkränkta tittare varnas! Alla medverkande är med på kollaget och gör det för skojs skull” Ingen behöver anmäla eller känna sig utsatt!”, skriver Emilie Pilthammar i bildtexten.

För Aftonbladet förklarar hon att bilden, som snabbt togs ner, var ett inlägg i debatten om SD-kandidaten Peter Lundgrens tafsande.

– Det var tanken, ja. Jag är inte så känslig själv och har aldrig varit och tycker att debatten går överstyr. Så det vi spexar om är att man måste kunna se att allt behöver inte vara så allvarligt alltid, säger Emilie Pilthammar.

Greppet får dock kritik från Moderaternas ledning i Stockholm. I en kommentar till Aftonbladet fördömer partisekreteraren Gunnar Strömmer (M) inlägget:

– Hennes tilltag är totalt omdömeslöst, och ingenting Moderaterna står bakom. säger han.

ANNONS

De nya Muminmuggarna ABC finns nu att förhandsboka hos Nordic Nest!

Extern länk från Nordic Nest

Köp här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Liverapportering: Senaste nytt om EU-valet

ÄMNEN I ARTIKELN

EU-valet 2019

Moderaterna

Emilie Pilthammar

Sverigedemokraterna

Sölvesborg

Gunnar Strömmer

Peter Lundgren