Fredrik knivskars av tjuvar i sitt hem – polisen ber om hjälp

Fredrik försökte stoppa inbrottstjuvarna i dörren.

Då flydde Zandra med deras ettåring genom ett fönster. När hon kom tillbaka var det blod överallt.

– Jag försöker bara hitta alla telefoner jag kan komma på och ringa 112, säger hon till ”Efterlyst”.

Strax före klockan 22 på lördagskvällen den 16 november höll Fredrik och Zandra på att natta tre av sina fyra barn. Då knackade det på dörren i villan i Västerhaninge, söder om Stockholm.

Fredrik öppnade. Sedan skrek han.

– Han brukar aldrig skrika och då hör jag att han ropar mitt namn. Då ser jag att två killar står där och rycker i dörren. Fredrik står och pressar emot. Då får jag panik och trycker in det här överfallslarmet, säger Zandra till TV3:s ”Efterlyst”.

På vaktbolagets inspelning hörs hur någon skriker ”inbrott, inbrott, inbrott”.

Zandra flydde med ena barnet

När Fredrik inte lyckades hålla emot längre tog Zandra deras ettåring i famnen och flydde till en granne genom ett fönster.

När hon kom tillbaka var gärningsmännen borta. Fredrik låg på golvet. Han hade ett lakan över en skärskada i halsen. Äldsta sonen stod böjd över honom.

– Jag tänkte bara: Nu är det över. Nu försvinner han från oss. När han låg där kändes det som att jag också dog, säger Zandra.

Fredrik vårdades på sjukhus i mer än två veckor. Nu är han utskriven och mår bättre, men familjen har bestämt sig för att inte flytta tillbaka till huset.

– Jag vill att de här killarna ska åka fast för jag vill inte att någon annan ska uppleva det vi har upplevt. Barnen frågar varje dag varför vi inte är hemma. Jag har ingenting att säga. Hur ska man förklara för en fem- och sexåring vad som har hänt? säger Zandra till ”Efterlyst”.

Ena gärningsmannen fick bitskador

Gärningsmännen flydde i en mörk bil av äldre modell från Lugnetvägen mot Tungelstavägen. Båda beskrivs som smala, 170–175 centimeter långa och med arabiskt utseende.

Den ena, som tog sig in i huset, hade skägg och tros ha blivit skadad när Fredrik försvarade sig. Han tros även ha blivit biten av familjens hund.

– Vi behöver hjälp med vittnesiakttagelser kring det här brottet. Vi skulle också behöva hjälp om någon har sett någonting dagarna innan, det kan ju vara så att de har varit där och rekat, säger Eva Nilsson, utredare vid polisen.

Vet du någon om händelsen i Västerhaninge på kvällen den 16 november? Har du sett något misstänkt i området dagarna före? Kontakta polisen genom ”Efterlyst” på telefon 08-702 00 90 eller via mejl på efterlyst@tv3.se.

”Efterlyst” sänds klockan 20.00 i TV3 på torsdagar och går att se i efterhand på Viafree.se

Publisert:

LÄS VIDARE