Katter

Din katt kan äta upp dig när du dör

Ny rapport visar katters beteende kring lik

Av: 

Claes Olsson

Resultatet är inte jätteförvånande, enligt forskarna.
Resultatet är inte jätteförvånande, enligt forskarna.

NYHETER

Din katt har inget emot att nagga på din förruttnade kropp när du dör, visar en ny rapport.

Deras favoritdel har visat sig vara armen.

Forskare har, oavsiktligt, undersökt hur olika djur reagerar på människolik. Resultatet visar att det inte alls är speciellt otroligt om din katt börjar äta av dig när du legat död tillräckligt länge.

Rapporten kommer från Colorado Mesa University där man låter ett dussintal människolik förruttna i en nästan en hektar stor öken, rapporterar Washington Post. Kroppar doneras till skolans forensiska avdelning för att användas till forskning kring människokroppens förruttningsprocess.

Två katter festade på lik

Själva ökenstationen är inhägnad, men då och då tar sig olika djur in. I rapporten förklarar man att kameror på stationen fångade två vildkatter på bild 2017.

Båda katterna festade på kroppar som var i ett tidigt stadie av förruttnelse. De slutade äta när vätskor började lämna kropparna. Båda katterna åt hela vägen ner till benet och ena katten kom tillbaka nästan varje natt för att äta av samma kropp.

– Huvudteorin är att katter är kräsna. När de hittar mat som de gillar kommer de att hålla sig till det, säger studenten Sara Garcia, rapportens huvudförfattare, till Washington Post.

Har flera favoritdelar

Det finns fall där kattägare har fått delar av sina kroppar uppätna av sin misse. Oftast handlar det om socialt isolerade personer som hastigt dör, eftersom det då kan dröja länge innan dessa kroppar påträffas.

I rapporten kunde man fastslå vilka kroppsdelar som katterna tyckte bäst om. Dessa var armar, bröst och axlar.

ANNONS

Hemmatest Covid-19 Antigentest finns nu i lager med SNABB leverans.

Extern länk från Quicktest

Köp här

Publisert:

LÄS VIDARE

Hunden Tage stals – här återförenas han med matte

ÄMNEN I ARTIKELN

Katter

Husdjur

Forskning & vetenskap

Colorado