Uppgifter: Kvinnan hittades med plastfolie runt huvudet

Nya otäcka detaljer kring dubbelmordet i Vallentuna

Polisen bröt sig in i villan efter tenniskamraternas larm.

Kvinnan i 50-årsåldern hittades död med plast lindad runt ansiktet.

Hennes sambo, en man i 60-årsåldern, var skjuten till döds.

Nya uppgifter har framkommit om det brutala dubbelmordet i Vallentuna. Mannen sköts till döds medan kvinnan sannolikt kvävdes med plastfilm, enligt källor till Aftonbladet.

– Det är ingenting vi kan kommentera, inte på så detaljerad nivå, säger Anders Bryngelsson, presstalesman vid polisen i Stockholm.

Kvinnan och mannen hittades mördade i sin villa på onsdagen 15 januari. Men brottet kan ha inträffat redan på lördagen 11 januari. Då skulle kvinnan ha spelat final i klubbmästerskapet i sin tennisklubb men efter ett märkligt sms från kvinnans mobil om att hon drabbats av magsjuka ställdes matcherna in.

På onsdagen ringde en av tenniskamraterna till polisen som sedan bröt sig in i den låsta bostaden. Då var både mannen och kvinnan döda.

Polisen har inlett en förundersökning gällande mord efter att två personer har anträffats döda i Vallentuna.
Polisen har inlett en förundersökning gällande mord efter att två personer har anträffats döda i Vallentuna.

Ännu finns ingen gripen för dådet. Utredningen rapporteras dock gå framåt, enligt polisens pressavdelning.

Utredarna har lagt ner omfattande resurser på att kartlägga det mördade paret och genomfört dörrknackning hos grannar.

En idyll som slogs sönder

Aftonbladet har pratat med flera personer som bor i närheten av det mördade paret. En person beskriver villaområdet som en idyll som slogs sönder för två år sedan.

– För några år sedan var vi bara fyra–fem familjer på gatan. Då visste man precis vilken familj som hade vilken bil. Men de senaste två åren har det flyttat in folk hela tiden. Jag har tappat räkningen på vilka bilar som rör sig i området, säger han.

– Jag är tyvärr inte förvånad att det här har hänt. Det är många okända människor och bilar som har rört sig här de senaste veckorna. Folk har gått på vägen med ficklampor, men det har varit för mörkt för att se vem det är.

Enligt vittnet ska problemen med främmande personer och fordon vid flera tillfällen ha varit uppe till diskussion bland grannarna.

Omtyckta

Den nu döde mannen hade bott i området i många år. Både han och kvinnan porträtteras som omtänksamma och enkla att ha att göra med. De gick inte in i konflikter och gillade att cykla i närområdet.

– De kom ofta förbi och stannade och pratade när man var ute och byggde eller gjorde någonting i trädgården. Vi talade länge. Han var jättetrevlig, säger en granne.

Alla är skakade av tragedin.

– Vi kände inte varandra, men det är helt fruktansvärt. Det är bara att hoppas att det klaras upp snabbt, säger en fastighetsägare.

Enligt uppgifter till Aftonbladet var det stökigt i huset när polisen kom till parets hem.
Enligt uppgifter till Aftonbladet var det stökigt i huset när polisen kom till parets hem.
Det var kamraterna i tennisklubben som larmade polisen.
Det var kamraterna i tennisklubben som larmade polisen.
Publisert:

LÄS VIDARE