Uddevalla

Sjukhus i stabsläge när datorer kraschar

avTT

Foto: Henrik Montgomery
Datorerna på sjukhusen i Västra Götalandsregionen kraschar. NU-sjukvården i Norra Älvsborg och Uddevalla har beordrat stabsläge. Arkivbild.

Datorerna på flera sjukhus inom Västra Götalandsregionen kraschar. Bara den senaste veckan har 900 hårddiskar lagt av. NU-sjukvården i Norra Älvsborg och Uddevalla har beordrat stabsläge.

Problemet har inga kopplingar till någon hackerattack.

– Det rör sig om rent slitage om diskarna, säger chefläkare Sara Degerman Carlsson på Södra Älvsborgs sjukhus till Borås tidning.

Problemet har pågått sedan i somras men har under den senaste veckan eskalerat. Tekniksupporten inom Västra Götalandsregionen översvämmas nu av ärenden och det är svårt att få fram på tillräckligt många nya hårddiskar att installera.

– Det här blir ett arbetsmiljöproblem för vår personal, men det viktigaste för oss är att säkerställa att vården inte blir lidande, säger Anders Kullbratt, biträdande sjukhusdirektör för NU-sjukvården, en enhet inom Västra Götalandsregionen till Dagens Nyheter.

Arbetssituationen för personal på många avdelningar påverkas av bristen på datorer. De fungerande datorerna sprids därför ut bland verksamheterna för att garantera patientsäkerheten.

ARTIKELN HANDLAR OM

Uddevalla

Borås

Sjukvård