Läsarnas minnen från Stor&Liten

”Smurfhyllan hägrade vid varje besök”

Hur minns du leksakspalatset Stor& Liten? Dela med dig av dina minnen här!
Skriv inlägg
 • Största minnet är när man sprungit igenom legot, playmot och actionfigurerna. Istället når man leksakerna som passar åldern 12-15. Nintendo 8-bit, Sega Mega Drive. Faxandu står inplastat för 499:-. Drakar och Demoner Magi. Radiostyrda bilar står högst upp på hyllorna tillsammans med Amiga500.Game&Watch Zelda eller ett Safebuster ligger under glasdisken. Tillsammans med neonfärgade skateboarddäck. Heaven was a place on Earth!

  Sonic The Hedgehog
 • Köpte min första och andra modellbil (Bburago) där 1986 o 1987, har 42 st numer.Det jag minns bäst var deras ”maskotar”, designade av Lasse Åberg. Både på kassarna men även de i LEGO i entrén.Åkte t Stockholm fr Luleå ngr gånger/år då min mamma studerade där på 80-talet.Kravet var att åtminstone BESÖKA Stor & Liten och sen Buttericks.Fanns det lite pengar över så handlade jag alltid något.En stor (& liten) anl. till att jag älskar Stockholm.

  Samlaren
 • Leksaksparadiset på jorden! Saknar ännu att kliva in i denna magiska värld, den kändes så genuin, som till för ens fantasi och leklusta inte kommersiella syften. Åh, att en en gång få kliva över dess trösklar och gå från stor till liten...

  Jennie
 • Så mycket Nostalgi för mig. Bodde ute förorten och en gång om året åkte jag och min farmor in till City för att besöka Stor o Liten butiken. En hel butik bara med leksaker!!! Sedan avsluta vi dagen med Hamburgare på Clock, det kommer jag alltid ta med mig. Farmor, Stor & Liten och Clock 🙏

  Minnen från orten
 • Kommer ihåg rulltrappan upp till butiken i Gallerian.. den känslan.. Smurfhyllan hägrade vid varje besök (dom är sparade!!)

  Karl
Publisert:

LÄS VIDARE