Göteborg

Liseberg fick fler att äta vegetariskt med ”nudging”

Av: 

Omni

Illustrationsbild

Foto: ADAM IHSE / TT / TT NYHETSBYRÅN

NYHETER

På Liseberg fick man 76 procent fler besökare att äta vegetariskt genom att använda sig av så kallad ”nudging”, som innebär att med små förändringar påverka människors beteende i en viss riktning, skriver nöjesparken i ett pressmeddelande. Liseberg jobbade tillsammans med beteendebyrån Beteendelabbet i ett pilotprojekt med målsättningen att öka gästernas hållbara val. Det var på restaurangen Café Taube som projektet genomfördes.

På restaurangen gör de flesta gästerna sitt val av mat när de kommer till kassan och här jobbade man med placeringen av den vegetariska maten och sättet den presenterades för att locka fler att välja den.

ANNONS EXTERN LÄNK

Samla dina lån och krediter till bättre ränta med Advisa.

Advisa

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter

/

Göteborg

LÄS VIDARE

Lisebergs hållbarhetschef: ”Nudging är ett mycket intressant verktyg”

ÄMNEN I ARTIKELN

Göteborg

Storgöteborg

Västra Götalands län

Liseberg

Mat & dryck